Güzel bir sadaka, tebessüm...

KADIN AİLE

Güzel bir sadaka, tebessüm...

Advert

Sadakanın sadece maddi olmadığını bilirsiniz, birinin gönlünü hoş etmek de bir sadakadır ve bu gönül hoşnutluğunun çeşitli yolları vardır. Bir büyüğünüzü arayıp sormak, onu mutlu etmek ya da bir küçüğünüzle arkadaşlık ederek derdini sormak da sadakadır. Ama galiba en güzel ve kolay olanı da samimi bir şekilde yapılan bir tebessüm olsa gerek. Bir dostunuza karşı sadece kalbinde bir sıcaklık oluşturmak için yaptığınız bir tebessüm... 

 Peki, tebessümün bir insan üzerinde nasıl etkiler bıraktığını biliyor musunuz?

 Öncelikle tebessüm, mesafeleri kaldırarak, karşılıklı olarak dostunuzla kalplerinizin birbirine ısınmasını sağlayarak sohbetinize başlamanıza vesile olacaktır.

 Tebessümün eksik kaldığı konuşmada az da olsa gergin bir ortam oluşur, ta ki bir tebessüm olana dek. Tebessüm olduğu anda muhabbet edenlerde bir rahatlama olur, sırtımızdan koca bir yük kalkmış gibi.

 Kırgınlığınızın olduğu birini düşünün; bir tebessümle karşılaştığınızda tüm kırgınlıklarınızı unutmaz mısınız? Elbette ki unutursunuz! O kişiye karşı hisleriniz bir anda düzeliverir ve güzel düşünmeye eskisi gibi devam edersiniz. 

 Tebessümün en güzeli ise içten olduğu halidir. Küçük bir çocuğun tebessümünü düşünün... Olabilecek en içten, en masum haliyle... Küçük bir çocuğun tebessümüne karşı yüzünde gülümseme olmayacak bir insan olamaz sanırım, o tebessümü gördüğümüz anda bir mutluluk sarar içimizi. 

 

 Açıkçası ruhunuzda bu kadar güzel etkiler bırakan bir sadakayı yüzünüzden eksik etmemenizi tavsiye ederim, Rabbim hepimize bir çocuğun masumluğu kadar hoş bir tebessüm nasip etsin, Allah'a emanet olunuz.

Advert

Paylaş:
Advert