ABD Suriye'de kadın ve çocukları katletti: 13 ölü

ABD'nin, Suriye-Türkiye sınırındaki Atma bölgesinde düzenlediği hava saldırısında 6'sı çocuk ve 4'ü kadın en az 13 kişi hayatını kaybetti.

ABD Suriye'de kadın ve çocukları katletti: 13 ölü

Advert

ABD Merkez Komutanlığı idaresindeki özel kuvvetler bu gece Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırına ve mülteci kamplarına yakın olan Atma bölgesine hava saldırıları düzenledi.

ABD'li yetkililer her ne kadar saldırıların silahlı gruplara yapıldığını açıklasa da bölgeden paylaşılan görüntüler yine kadın ve çocukların hedef alındığı gösterdi.
<iframe width="750" height="422" src="https://www.youtube.com/embed/nke0O9zP3_E" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Sivil Savunma ekibi Beyaz Baretlililer, saldırıya ilişkin yaptıkları açıklamada, "Amerikan güçlerinin gece yarısından hemen sonra düzenlediği hava operasyonunun ardından meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmalarda 6'sı çocuk ve 4'ü kadın en az 13 kişi hayatını kaybetti." dedi.

Yerel sakinlerin paylaştığı videolarda ise aralarında çocukların da olduğu cesetlerin vücut bütünlüklerinin bozulduğu görüldü. (İLKHA)



Advert

Paylaş: