Siyonist işgalciler 4 yaşındaki çocuğu katletti

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El-Ludd şehrinde, biri 4 yaşındaki çocuk 2 Filistinli, siyonist işgalciler tarafından silahlı saldırıda şehid edildi.

Siyonist işgalciler 4 yaşındaki çocuğu katletti

Advert

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Filistinlilere yönelik faili meçhul cinayetler devam ediyor. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre 1948'de işgal edilmiş bölgedeki El-Ludd şehrinde 43 yaşındaki bir Filistinli şehid edildi. 

Bu olaydan sadece birkaç saat sonra yine 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan el-Celil'in Bi'ru'l-Meksur köyünde, parkta oynayan Ammar Muhammed Huceyrat isimli 4 yaşındaki çocuk ve annesine silahlı saldırı düzenlendi.

Küçük çocuğun kafasına ve boynuna isabet eden mermiler nedeniyle şehid olduğıu belirtildi.

Arap toplumuna yönelik şiddet olayları ve suçları araştıran Eman Merkezi, bu yılın başından itibaren Filistin'in 1948 Bölgesi'nde düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 130'u geçtiğini açıkladı.

1948 Bölgesi Filistinlileri Yüksek Takip Komisyonu ve Adalet adlı insan hakları kurumu, siyonist işgal rejimi sözde polisinin Arap toplumunu düşman olarak gördüğünü, "faili meçhul" olarak gösterilen cinayetlerin üzerine gitmediğini, cinayetlerin faillerini ortaya çıkarmak için çalışmadığını ve bu tür cinayetlerde kullanılan silahların toplanması için hiçbir işlem yapmadığını açıkladı.

İşgal rejiminin sözde polis teşkilatında görevli bir kişi, söz konusu cinayetleri işleyen şebekenin Şabak (iç istihbarat teşkilatı) tarafından himaye edildiğini, cinayetleri işleyenlerin başını çekenlerin bu teşkilatla işbirliği içinde hareket ettiklerini dile getirmişti. 

Siyonist işgal rejiminin, 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlilere yönelik saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmemesi, siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor.

Bu politikanın asıl amacının ise bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerlerine Yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye planını hayata geçirmek olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert