Kadınların erkekleri tanıması ve anlaması

KADIN AİLE

Kadınların erkekleri tanıması ve anlaması

Advert

Evlilik okulu-3

 

KADINLARIN ERKEKLERİ TANIMASI VE ANLAMASI

 

Bir önceki yazımızda kadınlardan bahsettik. Erkeklerin kadınlar hakkında bilmesi gereken bir kaç madde sıraladık. Şimdi sıra erkeklerde, kadınlar olarak eşlerimizi ne kadar tanıyoruz? Erkekleri anlama ve tanıma yolunda yine maddelerle devam edeceğiz.

 

Erkek liderdir. Yaratılış itibariyle Allah'u Teâlâ erkeğe liderlik ve yöneticilik ruhu vermiştir. Yani evin yöneticisi, hâkimi erkektir. Nasıl ki bir şirkette tek bir yönetici var ise, ev ortamında da aynı şekilde yöneticilik tek bir kişiye (erkeğe) aittir. Bu kural bozulduğu takdirde düzen bozulur. Maalesef günümüzde bu kaideyi bozan bir algıyla karşı karşıyayız. "Feminizm"

 

Feminizm kadınlarımızı erkekleştirdi, kadın evinde iktidar olma mücadelesi ile eşini kendine köle yapma yoluna girdi. Ki nitekim bu mücadelede başarılı oldu. Fakat mutlu olamadı, çünkü kadın kocaya kocalık ettiğinde değil, kocaya kadınlık ettiğinde ancak mutlu olabilir. Tabi evlilik hayatında otorite erkeğe aittir dediysek, erkek evde dilediği şekilde hükmedebilir anlamına gelmiyor.

 

Erkek liderdir dedik. Fakat şu ayrıntıyı gözden kaçırmamak lazım, erkek "ADALETLİ" bir liderdir. Dilediğinde kendi arzu ve isteklerine göre hüküm veren değil, ailesinin maslahatlarına göre, yeri geldiğinde eşi ile de istişare ederek ailesinin idaresini sevgi ve merhamet temelleri üzerine kurup hüküm veren bir liderdir. Erkekler çabuk sinirlenirler ve anlık kızgınlıkları vardır. Bu da erkekte bulunan testesteron hormonundan kaynaklıdır.  Testesteron hormonu erkekte özellikle ergenlik çağından sonra artan bir erkeklik hormonudur. Ve erkeksi davranış dediğimiz davranışlar bu hormon ile ortaya çıkar. Bazı kadınlarda da bu hormonun fazlaca bulunması sebebiyle erkeksi davranışlar sergileyebiliyor. Erkekler çabuk sinirlenip kızar dedik, buna karşın kadının da erkeğe sesini yükseltmesi, erkeğe karşı tavır alması ters tepkiye neden olur. Çünkü erkeklerin kızgınlıkları anlıktır. Kadın sinirli halinde erkeğe karşı cevap vermeyip, ona karşı tavır almadığı müddetçe erkeğin kızgınlığı uzun sürmez. Kızgınlığı bir müddet sonra geçer ve eğer haksız ise hatasının farkına varıp sözlü özür dilemese dâhi özrünü çoğu kez davranışları ile belli eder.

 

Erkek azarlanmaya asla gelemez. Eşinizle asla azarlar gibi konuşmayın. Dünyanın en güzel kadını dahi olsanız eşinizle konuşma üslubunuz kötüyse güzelliğiniz eşinizin gözünde görünmez. Erkekler onların tabiriyle "dırdır"ı sevmez. Nedir "dırdır"? Erkeği bunaltacak, ona devamlı "şöyle yapmalısın" "böyle olmalısın" gibisinden kurulan cümleler ve ona sürekli sorumluluklarını hatırlatma amacı ile söylenenlerin tümüdür. Aslına bakıldığında dırdır'ın kadına da bir faydası yoktur. Bir kadın istediklerini eşine sürekli hatırlatarak ya da sürekli dırdır edercesine tekrar ederek yaptıramaz. Aksine bu metot erkeği bıktırır ve sizden giderek uzaklaşmasını başka şeylere yönelmesine sebep olur. Gazete, televizyon, bilgisayar vs. gibi...

 

Eğer eşinize bir şeyleri hatırlatmak istiyorsanız bunu dırdır yöntemi ile değil de tatlı dil ve hoş bir ses tonuyla yapmayı denerseniz emin olun daha iyi sonuç alacaksınız.

 

Erkekler kadınlara göre daha az konuşur. Kadınlarınki gibi konuşmaları çok amaçlı değildir. Erkek genel anlamda ya 'bilgi vermek' için ya da 'güç göstermek' için konuşmayı tercih ederler. Bu yüzden kadınlar olarak, erkeklerden bir kız arkadaşınızla yaptığınız gibi saatlerce muhabbet etmeyi beklemeyin. Çünkü sonuç itibariyle her ne kadar eşiniz olsa dâhi O, sizin cinsinizden değil O bir erkek ve onu bir kadından ayıran birçok yönü var. Erkek için konuşmak bir kadın için olduğu kadar değerli değil. Bu yüzden eşinizi konuşmak için zorlamayın. Siz konuşun o isterse zaten size eşlik edecektir, istemediği takdirde onu zorlamayın ve konuşmadığı için surat asmayın.

 

Eşinizle konuşurken doğru kelimeler kullanmaya dikkat edin. Zira erkekler emir cümlelerinden hoşlanmaz. Ondan bir şey yapmasını isteyeceğiniz vakit 'mecbur yapacaksın' demeyin. Nazikçe ve rica ederek isteyin. O zaman aradaki farkı göreceksiniz.

 

Kadınlar gibi erkekler de bir kaç madde ile anlaşılamaz. Fakat en azından burada saydığımız maddelere dikkat edilecek olursa, emin olun evlilik hayatınızda birçok şey değişecek, taşlar daha çok yerine oturacak ve daha mutlu, huzurlu bir evliliğiniz olacak.

 

 

ŞÜHEDA ŞAYIK

Advert

Paylaş:
Advert