İTTİHADUL ULEMA Coronavirus'e karşı namazlarda kunut okuyarak Allah’tan yardım isteyelim

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Merkezi, tüm Müslümanları her farz namazda Coronavirus salgınına karşı "Kunut Duası" yapmaya çağırdı.

İTTİHADUL ULEMA Coronavirus'e karşı namazlarda kunut okuyarak Allah’tan yardım isteyelim

Advert

Yaptığı yazılı açıklamasında İTTİHADUL ULEMA, Müslümanların, her farz namazın son rekâtında sünnete münasip bir şekilde kunutta bulunarak me’sur dualarla Allah’u Teâlâ’dan niyazda bulunmalarını istedi.

"De ki: (Ey insanlar!) Kulluğunuz ve niyazınız olmasa Allah size ne diye değer versin! (Furkan: 77)" ayet-i kerime ile başlanılan açıklamada, "Allah katında duadan daha değerli bir şey yoktur. (İbn Hibbân) Dünya tarihinde insanlar, zaman zaman kendilerini acziyette bırakan çeşitli musibetlerle karşılaşmışlardır. Bu musibetler neticesinde azımsanmayacak kadar kayıplar verilmiş, insani çabalar bunun karşısında yetersiz kalmıştır. İnsanların kendi elleriyle yaptıklarından dolayı başlarına gelen bu musibetlerden kurtuluşun yolu âlemlerin Rabbi olan Allah’a sığınmakla mümkün olduğu görülmüştür. Tüm dünyayı kasıp kavuran, bütün uğraşlara rağmen yayılmaya devam eden Corona musibetine karşı da Allah’u Teâlâ’dan samimi bir şekilde yardım dileme, kendisine dua ve niyazda bulunma mümin kimsenin en önemli sığınağı olmalıdır." denildi.

"Peygamberimiz musibetlere karşı izlenecek tutumla ilgili de bizlere yol göstermiştir"

Sevgili Peygamber Efendimizin bela ve musibetlere karşı insanlığa yol gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesselam her konuda olduğu gibi umumu kapsayan musibetlere karşı izlenecek tutumla ilgili de bizlere yol göstermiştir. Tıbbi olarak her türlü tedbiri almanın gerekliliğiyle birlikte bu süreçte üzerinde durmamızı gerektiren en önemli adımlardan biri de her şeye kâdir olan, hastalıkları ve ilacını var eden Eş Şâfî olan Allah’tan bu hastalığı defetmesi için her daim duada bulunmak olmalıdır. İslami kaynaklarımızda nâzile, yani musibet anlarında farz namazların son rekâtında kunut okuyarak Allah’u Teâlâ’dan yardım dilemek Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesselam'in üzerinde durduğu en önemli meselelerden biri olmuştur. Bununla ilgili kaynaklarımızda farklı şekillerde rivayet edilen oldukça sahih hadis bulunmaktadır. Birçoğu İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık eden kâfirlere karşı beddua etmekle ilgili varid olan bu hadisler, Müslümanların başına gelen ferdi ve umumi musibetlerin kalkması için de tabi olunması gereken en önemli yoldur.
"Allah Teâlâ'ya niyazda bulunmaya çağırıyoruz"

Açıklamanın sonunda, "Bu bakımdan gittikçe tehlikeli bir durum arz eden bu musibetin daha fazla yayılıp bizleri çaresiz bırakmadan önce bitmesi için Müslüman kardeşlerimize, gerek bireysel gerekse evimizde ailemizle birlikte namaz kılarken her farz namazın son rekâtında sünnete münasip bir şekilde kunutta bulunarak me’sur dualarla Allah’u Teâlâ’dan niyazda bulunmaları çağrısında bulunuyoruz. Kunut duasının keyfiyetiyle ilgili bilgiyi, http://www.fetvakurulu.com/Detay/Haber/834/bela-ve-musibet-esnasinda-kunut-ile-allahtan-nasil-yardim-istenir.aspx adresimizden alabilirsiniz." denildi.(İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/ittihadul-ulema-coronavirus-e-karsi-namazlarda-kunut-okuyarak-allah-tan-yardim-isteyelim-119268

Advert

Paylaş:
Advert