Balıklıgöl çamur deryasına döndü

Şanlıurfa'nın inanç turizminin simgesi olan Balıklıgöl, aşırı yağışlar ve altyapı eksikliği nedeniyle kale eteğinden akan sular sonucu adeta çamur deryasına döndü.

Balıklıgöl çamur deryasına döndü

Advert

Şanlıurfa'da meydana gelen kuvvetli yağış sebebiyle Şanlıurfa Kalesi eteğinde akan sular ilin inanç merkezi olan Balıklıgöl'e aktı.

Altyapı yetersizliği nedeniyle biriken sular, kale eteğindeki toprağı da beraberinde getirmesi sonucu içerisinde çok sayıda balığı da barındıran Balıklıgöl kısa sürede çamur deryasına döndü.

Yoğun çamurlu sudan dolayı balıkların oksijensiz kakarak ölme ihtimalinin fazla olduğu Balıklıgöl'de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerle birlikte çalışmalar başlattı.

Meydana gelen kuvvetli sağanak yağış dolayısıyla ani su baskınından etkilenen Balıklıgöl ve Ayn Zeliha Göllerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri su ve oksijen takviyesi ile su tahliyesi yaptı. Göllerin temizlenmesi ve balıkların korunması için çalışmalar sürüyor.

Çok sayıda motorlupompalarla su takviyesi yapılırken ziyaretçilerin çalışma alanına girmemesi için şerit çekildi. Yerleşkeye ziyaret amaçlı gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Çalışmaları meraklı bakışlarla izleyen vatandaşlar, balıkların ölüp ölmediğini merak ediyor.

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, gerek Halilür-Rahman'da gerekse Ayn Zeliha'da her hangi bir balık telef olmadığını ifade etti.

Açar, “Halkımızın müsterih olmasını istiyoruz. Gerek Halilür-Rahman'da gerekse Ayn Zeliha'da her hangi bir balık telef olmamıştır. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimizle birlikte sahadadır. Gerekli olan her şeyi yapacağız. Balıklıgöl Urfa'nın yüz akıdır, Urfa'nın markasıdır. Bunun için gerekli olan her şey yapılmaktadır. Balıklıgöl ve Ayn Zeliha göllerinde ŞUSKİ ekipleri su numunesi alarak suyun derecesini ölçtüler. Balıklıgöldeki suyun temizliği tamamen sağlanana kadar çalışmalar ve ölçümler devam edecek” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen temizlik çalışmaları devam ederken inanç turizminin kalbi olan yerleşkede benzer sorunların yaşanmaması için herhangi bir altyapı çalışması yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor.

Oluşan çamurlu sudan dolayı herhangi bir hareketliliği görünmeyen balıkların ise ölüp ölmediği yapılan çalışmaların sonunda belli olacaktır.  

Advert

Paylaş: