HÜDA PAR Elazığ: Hibe Desteğinde Elazığ`ın Olmaması Kabul Edilebilir Değildir

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 21 İl için verilen %75 hibeli tohum desteğinde Elazığ`ın yer almamasına tepki gösterdi.

HÜDA PAR Elazığ: Hibe Desteğinde Elazığ`ın Olmaması Kabul Edilebilir Değildir

Advert

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, ekilebilir arazilerin üretime katılması için 21 İl için verilen %75 hibeli tohum desteğinde, Elazığ`ın yer almamasına tepki gösterdi.

24 Ocak 2020’de 6.8 şiddetindeki deprem ile büyük yıkım yaşayan  Elazığ’ın ekonomik sıkıntıları devam ederken, Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda alınan önlemler gereği bu sefer ikinci ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Kavaklı şunları ifade etti;

“Her yerde olduğu gibi Elazığlı hemşehrilerimiz de doğal olarak “EvdeKal” çağrılarına uyarak bir çok çalışma alanından çekilmiştir. Halkın sağlını koruma ve salgının yayılmasını önleme açısından alınan kararlar önemlidir ve uyulmalıdır. Ancak hem depremin meydana getirdiği tahribat hem de Koronavirüs nedeniyle girilen bu süreç, ekonomik olarak Elazığımızı ciddi şekilde etkilemiştir.” dedi.

Yöneticilerin ekonomiyi canlandırma adına aldıkları destek ve proje kararları oldukça önemli olduğunu, Özellikle Elazığ için destek kararlarının önemi çok daha hayati ve değerli olacağını vurgulan HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı yaptığın açıklamanın devamında;

“Hal bu iken; yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekimlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için 21 ilde üreticilere tohumların yüzde 75'i için hibe kararı açıklanırken, Elazığ söz konusu desteği alacak illerin dışında tutuldu. Halkımız bir çok alanda hibe beklerken, çiftçilerimizin bu destekten mahrum bırakılması kabul edilebilir değildir.

Söz konusu yanlışın düzeltilmesi için ilgili yöneticileri ve idarecileri duyarlı olmaya ve şehrimiz Elazığı bu destekten mahrum bırakmama adına harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Advert

Paylaş:
Advert