Sandık kurullarında görevlendirilen memurlar hakkında genelge

Başbakanlık, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlileri hakkında genelge yayımladı.

Sandık kurullarında görevlendirilen memurlar hakkında genelge

Advert

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Başbakanlık tarafından, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlileri hakkında genelge yayımlandı.

Başbakan Binali Yıldırım imzalı genelgede, Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci oylaması 8 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kamu görevlilerinin sandık kurullarında görevlendirilmeleri gerektiği belirtildi.

Genelgede, "Bu kapsamda; seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu olup, bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır. Bu itibarla; seçim iş ve işlemlerinin düzen içerisinde yerine getirilebilmesi, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlilerinin, görevli oldukları sürelerde, görev yaptıkları yerlerde bulunmalarının sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederim." denildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert