'Petrol ve doğalgaz paraları ile Amerika'yı ayakta tutuyorlar'

Arap ülkelerinin ABD'yle yaptıkları silah anlaşmalarına değinen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, 'Petrol ve doğalgaz paraları ile Amerika'yı ayakta tutuyorlar. Amerika'dan aldıkları silahların namlularını ümmetin içine doğrultuyorlar.' dedi.

'Petrol ve doğalgaz paraları ile Amerika'yı ayakta tutuyorlar'

Advert

Partisinin Malatya'da düzenlediği iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Arap ülkelerinin ABD'ye yaptıkları silah anlaşmalarına dikkat çekerek, "Allah'ın İslam ülkelerine zenginlik olarak verdiği petrol ve doğalgaz paraları ile Amerika'yı ayakta tutuyorlar. Amerika'dan aldıkları silahların namlularını ümmetin içine doğrultuyorlar. Ümmet olarak uyanmalıyız. Bu oyunları görmeliyiz. Ümmetin farklı unsurları idarecileri Amerika'dan Rusya'dan aldığı silahlarla ümmetin savaşlarını kızıştırıyorlar." dedi.

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftara STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda HÜDAPAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz'ün selamlama konuşmasının ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bugün yaşanılan bütün can yakıcı sorunların temelinde adaletsizliğin yattığını belirten Şahin, adaletin tesis edilmesiyle sorunların çözüleceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MİT Tırları davasında tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için başlattığı yürüyüşe değinen Şahin, "Kemal Kılıçdaroğlu mazluma adalet istemiyor. Kemalist rejimin soruna dönüştürdüğü meselelerin çözümü için adalet yürüyüşüne çıkmamış. Derin devletin, 28 Şubat darbecilerinin, JİTEM'in, Ergenekoncuların gadrine uğramış mazlumlara adalet istemiyor. Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü ile darbecilere adalet istiyor. Yani adaleti kirletiyor. Adalet temizdir, paktır. Kılıçdaroğlu ve kirli anlayışını bir tarafa bırakarak, hükümetin adaleti tesis etme ve bizim de adaletin mücadelesini verme sorumluluğumuz var. Bizler gerek meclis içinde veya dışındaki partiler olarak,  gerekse de sivil toplum kuruluşları olarak adaletin tesis edilmesi için mücadele vermek zorundayız." dedi.

Adalet temelinde çözülemeyen her bir sorunu emperyalistler tarafından kullanılacağına vurgu yapan Şahin, "Bizler kendi içimizde adaletin mücadelesini verirken atacağımız adımın, emperyalistlerin ve Siyonistlerin ekmeğine yağ sürmekten şiddetle kaçınmalıyız. Pireye kızıp da yorganı yakan bir anlayıştan uzak durmalıyız. Bu ülkede pireler, devlet idaresi üzerinden bizleri ısırdı. Ama pirelere kızıp emperyalistlere, Siyonistlere yarayacak adımlar atmak da akıl karı değildir. Bakın Suriye'nin, Yemen'in, Irak'ın hali ortada ve orada yaşanan savaşlarda ümmet can çekişiyor ümmet coğrafyası yangın yerine dönmüş." diye belirtti.

"1991'deki  oyunu oynuyorlar"

Katar da yaşanan gelişmeler ile ilgili de açıklama yapan Şahin, Katar üzerinden yeni bir oyun oynandığı ve Ortadoğu'nun yeni bir ateşe sürüklenmek istendiğini belirtti.

Şahin, şöyle konuştu: "İslam âleminde olan devletlerin idarecileri Allah'ın verdiği petrol ve doğalgaz paraları ile Amerika'yı zengin ediyorlar. Allah'ın İslam ülkelerine zenginlik olarak verdiği petrol ve doğalgaz paraları ile Amerika'yı ayakta tutuyorlar. Amerika'dan aldıkları silahların namlularını ümmetin içine doğrultuyorlar. Geçenlerde Suudi, ABD ile toplamda 380 milyar dolarlık anlaşma yaptı.  Şimdi ise Katar, Amerika ile 12 milyar dolarlık savaş uçağı anlaşması yaptı. Aynı 1991'deki gibi oyun oynuyorlar. Amerika Saddam'ı Kuveyt'e girmek için cesaretlendirildi ve o Kuveyt'e girdiğinde Saddam'ın tepesine bindi. ABD Kuveyt'i kurtarma rolü üstlendi ve Kuveyt'in yıllık petrol gelirlerine ortak oldu. Şimdi aynı oyunu Katar üzerine oynadılar. Suudi'yi cesaretlendirdiler Mısır'ı cesaretlendirdiler Katar'ın üzerine saldılar ve Katar'ın yanına yanaşıp,  12 milyar doları cebe indirdiler. Bununla da bitmeyecek. Nasıl ki sonradan Saddam'ı götürdülerse Suudi ders almalı, Birleşik Arap Emirlikleri ders almalı,  Mısır ders almalı. Saddam'ı sonradan götüren Amerika kendisi ile yol alanlarla işi bitince,  Amerika işlerini bitiriyor. Irak'ı işgal etti ve iki milyondan fazla kardeşimizin hayatına mal oldu. Değerli kardeşler ümmet olarak uyanmalıyız. Bu oyunları görmeliyiz. Ümmetin farklı unsurları idarecileri Amerika'dan Rusya'dan aldığı silahlarla ümmetin savaşlarını kızıştırıyorlar. Malatya'ya gelmeden önce Putin'in programını dinledim. Diyor ki, biz Suriye'de yeni silahlarımızı denedik ve en gelişmiş silahlarımızı yerleştirdik, performanslarını seyrettik."

Amerika ve Rusya'nın silahları ve vicdanı ile ümmetin sorunlarını çözmeye çalışanların bu ülkelere sadece güç kattığını ifada eden Şahin, "Sorunlarımızın çözümü Amerika ve Rusya'nın silahlarında değil. Sorunlarımızın çözümü İslam'ın ve Kur'an'ın öğretilerindedir. Adalete, kardeşliğe ve birliğe dönmektir. Bizler birbirimizi seversek ve bir araya gelirsek kurtuluşumuz uzak değildir. Rabbim bizi birbirimize sevdirsin ve içinde bulunduğumuz sıkıntılardan bizi kurtarsın. Ümmetin içinde bulunduğu fitne ve savaş ateşini söndürsün." diye konuştu.

Advert

Paylaş: