Yetimler Yararına Konser Düzenlenecek

"Yetimler yararına düzenlenecek konsere halkımızı bekliyoruz"

Yetimler Yararına Konser Düzenlenecek

Advert

Düzenlenecek konserle ilgili açıklamalarda bulunan Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, yetimler yararına düzenlenecek ilahi konserine herkesin katılması gerektiğini belirtti.

 

Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, yetimlere katkı amacıyla düzenlenecek etkinlikle ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), yetimlere katkı sunabilmek adına Diyarbakır'da 26 Mart Pazar günü saat 13.00'de konser düzenleyecek. Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Bilal Güler, Mustafa Altuntop, Mehmet Ali Oğuz ve Grup Tillo'nun sahne alacağı konser, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

 

Etkinlik hakkında basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı düzenleyen Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, konser hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Yetim çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek, hayata ve insana dair pozitif düşünceler kazandırmak ve yüzlerinde bir gülümseme oluşturmanın temel amaçları olduğunu ifade eden Karavil, yetimler yararına düzenlenecek ilahi konserine herkesin katılması gerektiğini belirtti.

 

Türkiye’de 600 bin yetim çocuğun olduğunu dile getiren Karavil, “Yaşadığımız dünya coğrafyasında maalesef her gün karşılaştığımız tablolar genelde acı ve yürek parçalayıcı. Yaşanan savaşlar, işlenen katliamlar ve doğal afetler neticesinde birçok insan dünyadan göçüp giderken, geride de bir yetim topluluğu bırakmaktadır. Son verilere göre, dünyada 400 milyonu aşkın yetim mevcut olup, Türkiye'de bu rakam 600 bin civarındadır. Maalesef yaşananlar bu sayıyı her geçen gün daha da artırmaktadır. Bölgemizde yaşanan olaylardan etkilenmekte olup, özellikle de Suriye'den göç edip hususen bölgeye yerleşen muhacir kardeşlerimizin artan sayısı ve yetim kalmış çocuklarla büyük bir trajediye şahitlik etmektedir. Başta inancımız, sonrasında da insaniyet namına bu kimsesizlere sahip çıkmak büyük bir hayır ve erdemli bir tavır olacaktır.” dedi.

 

Yetim-Der olarak 2009 yılından itibaren faaliyetlerde bulunduklarını hatırlatan Karavil, “Bizler başta yetimler olmak üzere kimsesiz ve muhtaç sahibi insanlarımıza ulaşabildiğimiz ve imkânlarımızın elverdiği ölçüde umut olabilmek için yola çıkmış bir hayır kervanıyız. Ancak bu faaliyetleri yürütürken en önemli konu maddi imkânlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu imkânlara sahip olup yetim kardeşlerimizin ihtiyaç ve sıkıntılarına çare olabilmek için de hayırsever halkımıza başvurmakta ve desteklerini beklemekteyiz. Bu anlamda toplumda bir yetim şuuru ve hassasiyeti oluşturmak için konser etkinliği düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Yetimlerin mutlu ve başarılı bir tablo sergilemelerini arzu etmekteyiz”

 

“Daha önce gerçekleştirdiğimiz piknik, gezi vb. gibi tüm etkinliklerimizde, özelde de bu konser programında temel amacımız yetim çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek, hayata ve insana dair pozitif düşünceler kazandırmak ve yüzlerinde bir gülümseme oluşturmaktır.” diyen Karavil sözlerine şöyle devam etti:

 

"Moral ve motivasyonlarını artırmak suretiyle hem aile hem de eğitim hayatlarında mutlu ve başarılı bir tablo sergilemelerini arzu etmekteyiz. Umarız bu düşüncelerimizi hakkıyla gerçekleştirir ve yetim kardeşlerimizi mutlu ederiz. Yine temenni ederiz ki, çok daha fazla yetim ve muhtaç kardeşimize ulaşır ve sıkıntılarına çare olabiliriz. Bu vesileyle tüm halkımız konsere iştirak etmek suretiyle katkı sunmaya ve yetim kardeşlerinin yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeye davet ediyoruz."

 

Yetimler yararına düzenlenecek etkinliğe katkı sunanlara teşekkür eden Karavil, "Biz bu programı Özlem Ajans ile beraber yapıyoruz. Konserde 6 sanatçı kardeşimiz destek sunacak. Bunun yanında Grup Tillo da bu organizasyona destek verecek. Ayrıca şiir dinletisi de olacak. Sanatçılarımız bizden hiçbir ücret talep etmediler. Onlarda bu hayır kervanına katılmak istediler.” diye konuştu.

 

“Yetimlere sahip çıkma noktasında ortak bir payda oluşturabilir”

 

Sosyal ve kültürel faaliyetler ile yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Karavil, “Diyarbakır’da 550 yetim çocuğa 70 ila 150 TL arasında aylık veriyoruz. Çevre il ve ilçelerde yetim çocuklarla ilgili çalışmalarımız var. Bölgemizdeki son zamanlardaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle yetim kardeşlerimize ulaşmakta sorun yaşıyoruz. Bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerle yetim çocukların ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bölgede gerçekten sesimizi duyurmakta zorluk çekiyoruz. Özellikle hangi ve ideolojiye sahip olursak olalım bu yetimlere sahip çıkma noktasında belki ortak bir payda oluşturabilir ve hep birlikte bu çocukların geleceği için bir şeyler yapabiliriz.” dedi.

 

Karavil’in açıklamaların ardından basın mensuplarına kahvaltı verildi.

 

 

Advert

Paylaş: