ABD'nin Ümmet! için yaptığı fedakârlıklar(!)

ABD'nin sadık bir müttefik olarak bu ümmet! için yaptığı fedakârlıkları! unutursanız gözünüze dizinize durur!!!

ABD'nin Ümmet! için yaptığı fedakârlıklar(!)

Advert

1 - Ümmeti Saddam diktatöründen kurtarmadı mı? Hani Saddam Enfal operasyonu ile yüzbinlerce Müslümanı katletmiş, Halepçe’ye kimyasal saldırıda bulunmuş, hızını alamamış Küveyt’e saldırmış bu da yetmemiş gibi İsrail’i tehdide! başlamıştı. İşte bu sıkışmışlık içerisinde Kürd’ü Türk’ü Arab’ı ile herkes ABD’yi yangında itfaiye çağırır gibi çağırmış o da itfaiye gibi imdatlarına koşmamış mıydı? Türkiye bir taraftan, Irak’a komşu Arap devletleri bir taraftan herkes ABD’ye “gel ülkemizdeki üsleri kullan üzerimizden geç” demedi mi? Ümmet Saddam belasından kurtulmuştu!

 

2 - Ümmeti Beşşar diktatöründen kurtarmak için müttefikleri ile elinden geleni yapmadı mı? Hatta ABD bu işi o kadar ciddiye aldı ki seksenden fazla ülkeyi bir araya getirip koalisyon kurmadı mı? Bu kadar devletle ittifak yetmedi örgütlerle bile ittifak kurmak zorunda kalmadı mı!? Şimdilerde Beşşar gitti gidecek! Ama kalsa bile zulmedecek halk bulamayacağı kesin! Çünkü kimi denizlerde boğularak, kimi tonlarca beton blokunun altında kalarak can verdi; kimi de ülkeden kaçtı.

 

3 - Ümmeti DAİŞ'ten kurtarmak için elinden geleni yapmıyor mu? Hem Irak’ta hem de Suriye’de bir yandan DAİŞ’le savaşırken bir yandan da Onunla savaşanlara her türlü desteği esirgemiyor. Öyle ki ilerde DAİŞ’in uçak sahibi olma ihtimalini düşünerek şimdiden stinger füzeleri bile veriyor!. Türkiye’nin DAİŞ’le mücadele için yardım tekliflerini “bir askerimizin burnun bile kanamasına gönlü razı olmadığından” müsaade etmiyor. “Ben hallederim sen rahatına bak” diyor. 

 

4 - Ümmeti Şii tehlikesinden(!) kurtarmak için İran’ın Tebes çölünde İran’a yönelik askeri operasyonda 90 eğitimli özel komando ve en gelişmiş askeri teçhizatını kullanmadı mı?(25 Nisan 1980) Bu talihsiz kazadaki kayıplarına rağmen Şii hilali tehlikesine(!) karşı Saddam’a, İran’ın içindeki terör örgütlerine, hiçbir desteğini esirgemedi. Suudi’ye yüz milyarlarca dolar silah satmadı mı? Hala da satmıyor mu?

 

5 - Suudi öncülüğünde kurulan "İslam ordusunda" ABD’nin payı inkâr edilebilir mi? "İslam ordusu" ve Arap NATO’suna öncülük etmiyor mu? Bu askeri güce her türlü askeri istihbari ve lojistik destek vermeyi taahhüt etmiyor mu?

 

6 - Bir ara ABD’yi iğfal eden hainler Onu RTE’nın da diktatör olduğuna ikna etmişler 15 Temmuzda nerdeyse Ümmeti bir diktatörden! daha kurtaracaktı ki erken ayıldı. Şimdi hatasını anlamış bir mahcubiyetle gerçek dostluğunu sergileme çabasına girmiş bulunuyor. Sn. Cumhurbaşkanına önce Tramp’ın elini uzatmış olması ne denli eziklik duyduğunu göstermek için çok anlamlı ve önemlidir.

 

ABD deyip geçmemek lazım. Bu devletin Ümmet için yaptığı fedakârlıklar saymakla bitmez. Bir yandan komünizm tehlikesine karşı göğsünü siper etmiş bir yandan Şii tehlikesine karşı ümmeti diktatörlerden kurtarıp demokrasiye kavuşturmak için gece gündüz çalışmıyor mu? Bazen mecbur kaldığında diktatörleri devirmek için askeri darbe bile yapıyor!

 

Çoğu birbiriyle ihtilaflı olan ümmetin devletleri içerisinde ABD ile ihtilaflı bir tek devlet var mı? Ümmetle bu kadar uyumlu ikinci bir dünya devleti yoktur, olamaz! Bırakın devletleri birbirini yiyen cemaat, tarikat ve sair STK’ların bile ABD ile ciddi bir sorunu yoktur. (İstisnalar hariç)

Daha ne istiyorsunuz?

 

(Ammar Güneş - Hürseda Haber)

Advert

Paylaş: