Özgürlüğün Sesi Bilal-i Habeşi yakında sinemalarda

İslam âleminde ilk ezanı okuyan Müslüman olarak bilinen Bilal-i Habeşi’nin hayatını konu alan animasyon film “Özgürlüğün Sesi Bilal” 26 Mayıs’ta vizyona girecek.

Özgürlüğün Sesi Bilal-i Habeşi yakında sinemalarda

Advert

30 milyon dolar bütçeli filmi; Hollywood’da görev yapmış 250 kişilik animasyon ekibi hazırladı.

Filmde bin 400 yıl öncesinden günümüze mesajlar verilerek tüm insanlığa inanç, eşitlik ve özgürlüğün önemi hatırlatılacak.

500 sinemada gösterime girmeye hazırlanan filmde, 'Bilal' karakterini Engin Altan Düzyatan seslendiriyor. 'Hz. Hamza' karakterini Tamer Karadağlı, 'Hz. Ebubekir'e Ayhan Kahya, 'Hamama'ya ise Ayça Bingöl seslendirecek.

Filmde Bilal-i Habeş'in ömür boyu süren özgürlüğü ve inanç mücadelesi beyazperdeye taşınacak.

Barajoun yapım şirketinin hazırladığı filmde, Bilal-i Habeşi’nin çocukluğu ile başlayan özgürlük mücadelesi anlatılacak.

Yönetmen: Khurram H. Alavi, Ayman Jamal

Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera

Yapım Yılı: 2015 (105 dk)

Vizyon Tarihi: 26 Mayıs 2017

Senaryo: Ayman Jamal, Alex Kronemer

Yapım Ülkesi: Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan

Orijinal Adı: Bilal: A New Breed of Hero

Bilal: Özgürlüğün Sesi Filminin Özeti

 

Bilal, küçüklüğünden itibaren hep bir savaşçı olmayı hayal etmektedir. Atlı süvarilerin saldırısı sonrası annesi ölür. Başlayan esaret dönemi, kız kardeşiyle birlikte Bilal’in kâbus yılları olur. Esir pazarında Hicaz’ın zengin tüccarı Ümeyye’ye satılışı ile yeni bir dönem başlar. Yeniden özgürlüğe kavuştuğunda yaşadığı toplulukta saygın bir konuma yükselir ve çok iyi bir savaşçı olur. (Ajanslar)

Advert

Paylaş:
Advert