Tren Yolculuğu Geçen Yılki Gibi Olmasın

29 Nisan 2017 Tarihinde “ Harput- Palu Kültür Yolu Tren Yolculuğu” Etkinliği Düzenlenecektir

Tren Yolculuğu Geçen Yılki Gibi Olmasın

Advert

Dışarıdaki misafirleri tarihimizle kültürümüzle buluşturmak çok güzel.Ancak bu tür etkinlikleri yaparken milli ve manevi değerlerimize dikkat etmemiz gerekiyor.önceki sefer yapılan yolculukta buna dikkat edilmedi.Tarihi Palu Köprüsü üzerinde müzikler eşliğinde kızlı erkekli halaylar çekildi.genç kız ve erkekler sarmaş dolaş ayrı ayrı gezdiler.Manevi Önderlerimizim türbeleri yanında yapıldı.İlçe halkı bunlara dikkat edilmesini istiyor.

 

Konuyla alakalı Palu Kaymakamlığı sitesinde şu açıklama yapıldı:

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Elazığ Valiliği himayesinde, Kaymakamlığımız, Palu Belediye Başkanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde 29 Nisan 2017 tarihinde “ Harput- Palu Kültür Yolu Tren Yolculuğu” etkinliği düzenlenecektir.

            Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 29 Nisan 2017 Cumartesi günü nostaljik bir tren ile Kadim Şehir Palu’ya yolculuk yapılacak, Palu’nun tarihi eserleri, türbeleri ve doğal güzellikleri gezilecektir.

            Tren yolculuğuna katılmak isteyenlerin Elazığ Kültür ve Turizm Müdürlüğünün (0424) 236 58 54 nolu telefonuna isimlerini veya gruplardaki kişi sayılarını bildirmeleri gerekmektedir.

 

palununsesi olarak bu tür etkinlikleri destekliyoruz ancak, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize dikkat edilmesi gerektiğini yetkililere bildirmeyi de gerekli görüyoruz

Advert

Paylaş: