Palu’da Meal Sınavı Düzenlenecek

Türkiye genelinde Kur’an Nesli Platformu tarafından 2016 yılında üçüncü kez düzenlenecek olan “Kur’an-ı Kerim Meal Sınavı” Palu dada yapılacak. Yarışma iki kategoride ve çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır.

Palu’da Meal Sınavı Düzenlenecek

Advert

Palu’da Meal Sınavı Düzenlenecek

Türkiye genelinde Kur’an Nesli Platformu tarafından 2016 yılında üçüncü kez düzenlenecek olan “Kur’an-ı Kerim Meal Sınavı” Palu dada yapılacak. Yarışma iki kategoride ve çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok İslami sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kur’an Nesli Platformu tarafından 2016 yılında üçüncü kez “Kur’an-ı Kerim Meal Sınavı” düzenlenecektir. Yarışma iki kategoride ve çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır.

Palu da da yapılacak olan sınav 11 Aralık 2016 Pazar günü 10.30 da Atatürk Ortaokulunda yapılacaktır. Sınav İçin hazırlanmış olan kitaplar Nur Kitabevi ve Yeni İhya Der Palu Temsilciliğinden temin edilecektir.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar http://www.kurannesliplatformu.com/ ve http://www.mealsinavi.comweb sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara e-posta/sms yoluyla da bilgilendirme yapılacaktır.

2. Yarışma Düzenleme Kurulu:

Kur’an Nesli Platformu meal sınavı yarışmasını organize eden yetkili üst kuruldur.

3. Yarışma Sınavı:

Kur’an Nesli Platformu meal sınavı yarışmasında ödül almaya hak kazanacak adayları belirlemek için yapılacak bilgi ölçme sınavıdır.

4. Yarışma Sınav Merkezleri:

Kur’an Nesli Platformuna üye/gönüllü derneklerin bulunduğu il/ ilçe/ belde/ köylerde belli bir sayıda sınava girecek yarışmacıların ve gönüllü gözetmen bulunmasına bağlı olarak yazılı sınavı gerçekleştirir. Yarışma Düzenleme Kurulu, sınav merkezi açmaya ve sınav merkezi açılamayan il/ilçe ve beldelerdeki yarışmacıları, en yakın mesafedeki yarışma sınav merkezine yönlendirme konusunda yetkilidir. Sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır.

B. YARIŞMA ORGANİZASYONU

Yarışma, Kur’an Nesli Platformu tarafından organize edilmektedir. Yarışma il/ ilçe/ belde/ köylerde platforma üye/gönüllü sivil toplum kuruluşları ve kişilerin işbirliği ile organize edilmektedir.

C. YARIŞMANIN AMACI:    

1. Kur’an’ı zihinlere ve kalplere nakşetmek.

2.Bütün Müslümanları “Hablül metin” olan Allah’ın ipine sımsıkı sarılıp Kur’an’ı,  bir hayat projesi olarak okuyup yaşayarak kendi hayatımızda tatbikini sağlamak.

3. Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık oluşturmak

4. Toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak.

D. YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI ve BAŞVURU

Kur’an Nesli Platformunca hazırlanan sınav kitabını temin etmek zorunludur. Yarışma soruları, Kur’an Nesli Platformunca hazırlanan “Kur’an Nesline KUR’AN PINARI ”isimli kitaptan hazırlanacak olup itirazlarda bu kaynak esas alınacaktır. Bu nedenle yarışmacıların hazırlanan bu sınav kitabından hazırlanmaları gerekmektedir.

1. Kategoriler ve Sorumlu Olunacak Bölümler

1.1.Sınav Kategorileri:

1.KATEGORİ: Yıl olarak 2000 yılı ve sonrasında doğanlar

2.KATEGORİ: Yıl olarak 1999 ve öncesinde doğanlar

1.2.Sınavda Sorumlu Olunacak Bölümler:

1.KATEGORİ: “KUR’AN NESLİNE KUR’AN PINARI “isimli kaynak kitabın 1. ve 2. Bölümleri

2.KATEGORİ:“KUR’AN NESLİNE KUR’AN PINARI” isimli kaynak kitabın 1.  2. ve 3. Bölümleri

(Ebubekir Alkan)

 

 

Advert

Paylaş:
Advert