Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığ'da

"Hayır diyenler statükonun devamı için hayır diyor"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığ'da

Advert

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi temaslarda bulunmak için Elazığ’a geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak için Elazığ’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü referanduma sunulacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Saat 10.00’da Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Özlü’ye milletvekilleri de eşlik etti.

Almanya’nın Türkiye bakanlarına karşı gösterdiği tavrı eleştiren Özlü, “Bir defa çok çirkin bir durum. Bakın Almanya’da yaşayan 3 milyona yakın Türk vatandaşı var. Bunların bir kısmı hem Alman hem Türk vatandaşı. Bildiğiniz gibi Türkiye’de bir referandum süreci var ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarda oy kullanabiliyor. Bu süreçte anayasa değişiklik paketini Almanya’da ki Türklere anlatılmasında hiçbir beis yok. Maalesef Almanya bir takım zorluklar çıkarıyor. Ve aslında sonuçların hayır çıkması noktasında bir nevi destek veriyorlar. Hayır çıkmasını istiyorlar. Bakın Türkiye’de kimlerin hayır çıkmasını istediğini düşünürseniz yaklaşım çok manidar.” dedi.

Rusya ile gelişen ilişkilere de değinen Özlü, “Rusya ile ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Bu 6 aydır ilerleyen bir süreç. İnşallah daha iyi olacak. Türkiye’nin, Rusya ile ilişkilerinin bozuk olmasının hiçbir anlamlı, sebebi yoktur. İki komşu ülke, tarihten beri ilişkilerimiz var ve karşılıklı yatırımlarımız var." diye belirtti.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum ve anayasa değişikliği hakkında konuşan Özlü, “Biz Türkiye’nin daha hızlı kalkınması daha hızlı büyümesi ve işlerin daha hızlı yürümesi için bir pratik devlet yapılanmasına geçmeyi çok istiyoruz. Bu bir seçim değil, burada bir milletvekili seçimi yok, kişileri değil sistemi seçiyoruz. Önerdiğimiz sistem devlet mekanizmasının daha hızlı çalışmasını öngören bir sistem. Türkiye’nin kalkınmasını, gelişmesini, küresel bir oyuncu olmasını istemeyenler hayır diyor. Bu sisteme hayır diyenlerde mevcut statükoyu korumak isteyenlerdir. Yani ülkenin gelişmesini isteyenler evet diyor, statükoyu korumak isteyenler hayır diyor.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret eden Özlü, Organize Sanayi Bölgesi esnafıyla bir araya gelecek. ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert