“Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları” semineri verildi

Elazığ’da öğrencilere “Madde Bağımlılığı Ve Korunma Yolları” semineri verildi.

 “Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları” semineri verildi

Advert

Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM) ile Elazığ 75.Yıl Anadolu Lisesi işbirliğiyle “Madde bağımlılığı, korunma yolları ve tedavi edilme süreci” konulu bir eğitim programı düzenledi.

Öğrencilerin ve eğitimcilerin yoğun katılım gösterdiği programda Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Erhan Deveci, slayt sunum eşliğinde öğrencilere, madde bağımlılığının ne olduğu, hangi hallerde başlayacağı, sağlığa ve sosyal hayata zararları ile tedavi edilme süreci hakkında bilgiler verdi.

Madde kullanımının çok küçük yaşlara düştüğünü ve madde bağımlılığına başlamaya iten sebeplerin de başında merak duygusunun geldiğini belirten Profesör Deveci, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına başlama nedenlerini şu şekilde sıraladı, “Merak duygusu başta olmak üzere, arkadaş etkisi, çaresizlik hissi, kendini kanıtlama, ailevi ve sosyal sorunlar, maddeye ulaşabilmenin kolay olması bu etkenlerin arasında sayabileceğimiz başlıca nedenlerdir” dedi.

Elazığ 75. Yıl Anadolu Lisesi Müdiresi Gülhan Acar ise bu tür programların öğrencilerin gelişimine ve bilinçlenmesine önemli ölçüde katkı sağladığını söyledi.  

 

 

Advert

Paylaş: