Esnaf ve vatandaşlardan köprülük kavşak tepkisi

Elazığ'da Rüstem Paşa Mahallesi'ndeki köprülü kavşak nedeniyle esnaf işlerinin olumsuz yönde etkilediklerini belirtirken vatandaşlar ise ev mahremiyetinin ihlal edildiğine dikkat çekti.

Esnaf ve vatandaşlardan köprülük kavşak tepkisi

Advert

Elazığ'da geçtiğimiz yıl Rüstem Paşa Mahallesi'ndeki yapılan köprülü kavşak, esnaf ve vatandaşın tepkilerine neden oldu. Esnaf, köprülü kavşak nedeniyle esnaf işlerinin olumsuz yönde etkilediklerini belirtirken vatandaşlar ise ev mahremiyetinin ihlal edildiğine dikkat çekti.

Mahalle sakinleri, köprülüğü kavşağın çok az araç tarafından kullanıldığını belirterek kavşağın kaldırılmasını talep etti.

Geçen yıl yapımı tamamlaman köprülük kavşak dolayısıyla tüm esnafın mağdur olduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı Yusuf Gül, bina sakinlerinin de aynı dertten mustarip olduğunu ifade etti.


Eski Belediye Başkanından vaatler aldıklarını ifade eden Gül, "Eski evleri kentsel dönüşüme sokacağız falan… Hiçbir destek göremedik kendisinden. Ne olacağını bilemiyoruz. Yeni belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz. Gelsin durumumuzu görsün, istişare edelim. Esnafımız ve ev sakinleri mağdur. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Araba park edemiyoruz. Bir araç dursa diğer araçlar kuyruk oluşturuyor, geçemiyor. Köprü, evlerin balkonunun önünden geçiyor."

Köprüden çok az aracın geçtiğini belirten Gül, köprünün evlere çok yakın olduğunu, bu nedenle ev sakinlerinin can tehlikesinin olduğunu savundu.

Esnaf Erten Eroğlu da köprülüğü kavşağın yapımına karşı çıktıklarını ancak yetkililerin kendilerini dinlemediğini ifade etti. Eroğlu, köprülüğü kavşak nedeniyle birçok esnafın iflas ettiğini ileri sürdü.


Eroğlu, "Allah’tan umudumuz yeni başkanımız Elazığ’a bir umut olur. Yeni projelerle buraları düzene sokar. Protokol caddemizi geri verir." ifadesini kullandı.

Çoğu zaman köprülü kavşak nedeniyle esnaf ve sürücüler arasında tartışmaların yaşandığını belirten Eroğlu, "Sağlı sollu üç köşeli parka çevirdiler burayı. Bundan dolayı trafik daha kötü oldu. İnsanlar araçlarını park edemez hale geldi. Yükünü indirip bindiremez hale geldi. Yayalar da yoldan geçemez hale geldi. Ambulans geldiği vakit, burada birisi eşyasını indirdiği vakit kilitleniyor. İtfaiye araçları, kamyonlar kaldırımın üzerinden geçmek zorunda kalıyor." dedi.

"Hayatımda ilk defa soğan doğrayan bir evin içinden geçtim!"

Esnaf Neslişah Kızılkaya ise Konya'dan gelen bir misafirinin köprülü kavşağı kullandığını ve evlere çok yakın olduğu için "Hayatımda ilk defa soğan doğrayan bir evin içinden geçtim." dediğini aktardı.


Kızılkaya, "Şimdiki belediye başkanından ricamız gelsin ve biz esnafla görüşsün. Bizler sıkıntılarımızı dile getirelim ki çözüm bulunsun. Yapılmayacak bir şey değil. Burada yük indireceğim ama arabamı park edecek yerim yok. Elemanlarım arabaların altında kalacaklar diye korkuyorum. Geçenler de aşağı tarafta bir yangın oldu. İtfaiye buradan geçti ancak sanki dükkânın içinden geçti. Geçecek yer yok. Nereden geçsin? Az ileride yol iyice daralıyor." ifadelerini kullandı.

Esnaf Erdal İspir de köprü yapılmadan önce buradaki ticari faaliyetlerinin daha iyi olduğunu söyleyerek bina sakinlerinin mahremiyetinin ihlal edildiğine işaret etti.

Elazığ Belediye Başkanlığını kazanan Şahin Şerifoğulları'nı köprülü kavşağın olduğu yere gelerek incelemelerde bulunmaya davet eden mahalle sakinlerinden Mevlüt Özateş, durumu bazı milletvekillerine anlattıklarının ve onların da vatandaşa hak verdiğini aktardı. (Mustafa Daştan - İLKHA)









Advert

Paylaş:
Advert