Palu’da 2017 Kutlu Doğum Siyer Sınavı Düzenlenecek

Sınav 10.30’da Palu Atatürk Ortaokulunda yapılacaktır.

Palu’da 2017 Kutlu Doğum Siyer Sınavı Düzenlenecek

Advert

Palu’da 2017 Kutlu Doğum Siyer Sınavı Düzenlenecek

Sınav 10.30’da Palu Atatürk Ortaokulunda yapılacaktır.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok İslami sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2017 yılında altıncı kez “Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı” düzenlenecektir.

Yarışma dört kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacaktır. Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

Bu sınavla, Toplumun her kesimini Son Peygamber(sav) ’in mesajları ile buluşturarak, Peygamber Efendimiz(sav)’in örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenleri kendi hayatımızda tatbikatını sağlamak ve Allah’ın rızasını kazanmak amacı taşınmaktadır.Ayrıca,toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmak istenmektedir.

Sınav Kategorileri:

1. KATEGORİ:4. ve 5. Sınıf öğrencileri

2.KATEGORİ: 6.-7. ve 8.sınıf öğrencileri

3.KATEGORİ: Lise Öğrencileri(9.-10.-11. ve 12.sınıf) veya 1999-2000-2001-2002 doğumlular

4.KATEGORİ: Yetişkin (1998 ve daha eski doğumlular)

Sınavın Kitapları :

1. KATEGORİ: Semere Yayınlarından çıkan “Hz. Muhammed(sav)” adlı kitabı

2.KATEGORİ: Semere Yayınlarından çıkan “Hz. Muhammed(sav)” adlı kitabı

3.KATEGORİ: Semere Yayınlarından çıkan “Rehberimiz Hz. Muhammed(sav)” adlı kitabı

4.KATEGORİ: Semere Yayınlarından çıkan “Alemlere Rahmet Peygamber Efendimizin(sav) hayatı” adlı

Kitabı

 

Sınavla ilgi Açıklama yapan Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak, sınavın rahat bir ortamda geçmesi için arkadaşlarımızla yoğun bir çaba sarf ediyoruz dedi.Ocak’’Sınav yeri noktasında bürokratik engelleri aşmamızda bizlere yardımcı olan Palu Ak Parti İlçe başkanı Abdulkadir Şaştım’a teşekkür ederiz. Sınava yaklaşık olarak 5 yüze yakın kişi kayıt yaptırdı. Sınava gelecek olan kardeşlerimiz Nüfus cüzdanlarıyla beraber kalem, silgi ve açacaklarını da birlikte getirmeyi unutmasınlar’ ’dedi.

Advert

Paylaş:
Advert