MHP Meclis Üyesi Fahri Çınar’a Tepkiler Çığ Gibi Artıyor

Elazığ Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi Fahri Çınar Şeyh Said’e Terörist demesinin ardından kendisine tepkiler gelmeye devam ediyor.

MHP Meclis Üyesi Fahri Çınar’a Tepkiler Çığ Gibi Artıyor

Advert

Elazığ Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis oturumunda söz alan MHP’li meclis üyesi Fahri Çınar, Şeyh Said’le ilgili Elazığ’da konferans verileceğine dair bir afiş gördüğünü Şehy Said’in terörist olduğunu söylemişti. Bunun üzerine ortam bir anda gerildi. Ak Partili Belediye Meclis üyeleri Fahri Çınar’a tepki gösterdi ve Şeyh Said’in terörist olmadığını ifade ettiler. Başkan Yanılmaz araya girmeye çalışsa da sesler yükselmeye devam etti. Fahri Çınar devlete başkaldıran Şeyh Said’in terörist olduğunu söylerken, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Şeyh Said’in terörist değil şehit olduğunu ifade etmişti.

Oysa ki İsmet İnönü dahil açıklamalarında ‘’Şeyh Said’i Batıya Gerici diye lanse ettik,Türkiyede ise Kürtçü diye lanse ettik ki, sırf onu kötüleyip destek bulmaması için’’. Arşivlerde dahi onun Dini değerler uğruna kıyam ettiği yazdığı halde MHP li bazı kişilerin Şehid Şeyh Said Efendiye hakaret etmesi kabul edilemez.

Bu kafa yapısına göre devletin astığı herkes terörist oluyor. Vatandaşlar soruyor? Adnan Menderes ve 12 Eylülde asılan tüm MHP ve Ülkücülerde mi terörist? Onları da devlet astı.

 Hatırlarsanız MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ’de Şeyh Said’e kancık ve kalleş ruhlu demişti.

MHP’li Üyelerin bu ilk vukuatı değil daha önce MHP’li Başkan Hüseyin sözlü, 15 Eylül 2015 Tarihinde Şeyh said, Seyit rıza ve iskilipli Atıf hoca için şu çirkin ifadeleri kullanmıştı “..Cenazelerin arbede yerleri olmaması için sadece bizlere değil, tepemizdekilere de büyük iş düşüyor. Bugün şehit cenazelerinde milletin sesi olması gereken, milletin acısını yüreğinde hissedip, onların acısından da daha büyük derdi olmayan bir anlayışın idrakı olması lazım. Ama ne yazık ki son dönemde şehit cenazelerinde görüyoruz ki; şehit cenazelerini haddinden fazla din görevlisiyle dolduruyorlar ve talimatlı sözde din adamları da şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye bakıyor. Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun bu yeterli. Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki; milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür. Şeyh Saidleri, Seyit Rızaları işbirlikçi İskilipli Atif Hocaları görmüştür. Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk’ün arkasında olun, milli mücadele için mücadele eden Anadolu’yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam âlimi, istiklal marşımızın sahibi Mehmet Akif’i kendinize örnek alın.”

Son olarak,Şehid Şeyh Said Efendi ve dava arkadaşları Medar-ı İftiharımızdır, Onurumuzdur.

Yolun yolumuzdur ey şehit!

Verdiğin mücadeleye, adandığın kavgaya binler kere selam olsun.

Seni hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız!

Sen özgürlerin yüreklerindesin.

Dinmeyen bir feryad, inmeyen bir bayrak, sönmeyen bir meşalesin!

Sen bizim ahdimiz, mücadelemizde rehberimiz, zillet ve esarete karşı onurumuzsun.

Ruhun şad olsun, ruhunuz şad olsun…

Advert

Paylaş:
Advert