Palu’da arefe günü mezarlıklar ziyaret edildi

Her bayram öncesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı arefesinde Palu’da vatandaşlar kabir ziyareti yaparak vefat eden yakınlarına dua etti.

Palu’da arefe günü mezarlıklar ziyaret edildi

Advert

Palu’da Ramazan Bayramı öncesi kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınları için dua okudu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen vatandaşlar, kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarları suladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar Şeyh Ali Sebti,Şeyh Mahmudi Samini,Şeyh Yasin ,Esentepe,Değirmenbaşı ve diğer yerlerdeki Mezarlıklarda  arife günü yakınlarını ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen aileler, Kur’an’ı Kerim okuyup dualar etti. Üzgün olduğu görülen aileler, gözyaşları ile mezarların üzerine su döktü. Acılı aileler yarın idrak edilecek olan Ramazan Bayramına hüzünlü girmenin acısını yaşadı.

İslami gelenek ve göreneklerine bağlı bir ilçe olan Palu da, vatandaşlar arefe ve bayram günleri türbe ve mezarlık ziyaretlerine önem veriyor. Türbeleri ve yakınlarının mezarlarını ziyaret eden ilçe halkı, Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu.

Arıcak bölgesinde irşad çalışmalarında bulunan Şeyh Said'in oğlu olan Şeyh Salahaddin türbesi de ziyaretçi akınına uğradı. Arıcak başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelenler akşam Şeyh Salahaddin Efendi Camisinde yatıp yarın bayram namazını kıldıktan sonra evlerine dönecekler.

Mezarlıktan bulunan yakınlarını ziyarete geldiklerini belirten vatandaşlar, ölüleri için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiklerini söylediler.

Advert

Paylaş:
Advert