ÇÖPLER NEDEN YERLERE ATILIR!

Palu’da çöp konteyneri olmasına rağmen vatandaşlar çöplerini yere atıyor.

ÇÖPLER NEDEN YERLERE ATILIR!

Advert

Geçen gün çöplerin toplanmamasıyla ilgili haber yapmıştık. Bu defa ise çöp konteyneri olmasına rağmen mahalleli çöpünü konteynere atacağı yerde yerlere atıyor.

Özellikle Yeni Mahalle Top Sahası Tribünlerinin oradan başlayıp Seydili yolu boyunca çöpler Konteyner yerine yerlere atılmış durumda.

Sokaklara atılan çöpler dikkat çekiyor. ‘Temizlik imandan gelir’ sözüne rağmen çöp konteynerine rağmen vatandaşlar duyarsız davranıyor.

Kabahatler Kanunu'na göre çevreyi kirletmenin para cezası var ancak bu kurala uyan yok.Sokak ve caddelere yerleştirilen çöp konteynırları boş olmasına rağmen çöplerin yere atılması tepkilere neden oluyor. “Çöp konteynerleri boş olmasına rağmen caddede yürüyenlerin çöplerini yere atmaları doğru olmadığını” söyleyen vatandaşlar herkesin bir sorumluluk alması gerektiğini belirterek, “çevremizi, sokak ve caddelerimizi temiz tutulması ve vatandaşın temizlik konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini” söylediler.

Özellikle bazı vatandaşlar ise evdeki kalan ekmeklerini çöplere atıyorlar. Temizlik işiyle uğraşan duyarlı işçiler ekmekleri toplayıp başıboş gezen hayvanlara veriyor.

Tespit ettiğimiz başka bir konu ise temizlik işçilerinin yetersizliği 10 bine yakın tarihi ilçemizde maalesef 6 tane temizlik işçisi var. Bunlardan iki tanesi çarşı merkezinde görevli. Geriye kalan 4 kişi ise iki adet çöp aracında görevli. Temizlik işçilerine takviye yapılması lazım.

Advert

Paylaş:
Advert