Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji, gece saatlerinden itibaren Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan il genelinde yağmur, karla karışık yağmur ve kar görüleceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

Advert

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı çok bulutlu olacak. Akşam saatlerine kadar ise Erzincan ilinin doğu kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan genelinde aralıklı yağmur ve sağanak görülecek.

GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

Yağışların, gece saatlerinden itibaren Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan il genelinde yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 1 İLA 3 DERECE AZALACAK

Sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalacağı bölgede yağışlar, Ağrı ili ve güney ilçelerinde öğle saatlerine kadar kuvvetli olacak.

Türkiye geneli hava durumunu Meteoroloji açıkladı!

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Adana ve Hatay kıyılarında aralıklı yağışlar görülecek.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Adana ve Hatay kıyılarının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Trabzon merkez ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bingöl, Muş, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdumuzun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon merkez ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Advert

Paylaş:
Advert