Büyük Şeytan İstanbul’u da O Listeye Koydu

THY: ABD'nin yasak listesinde İstanbul da var

Büyük Şeytan İstanbul’u da O Listeye Koydu

Advert

Trump yönetimi sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda; yolcuların, cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı. THY, yasaklanan ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğunu doğruladı.

ABD Başkanı Donald Trump, iki kez yargıdan dönen seyahat yasağının ardından bu kez uçuşlarda elektronik cihaz yasağını hayata geçiriyor.

Yasak, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeden 10 uluslararası havalimanını kapsıyor.

Bugün başlaması beklenen yasağın uygulanacağı havalimanlarının listesi şöyle: Kahire-Mısır, Amman-Ürdün, Kuveyt City-Kuveyt, Kazablanka-Fas, Doha-Katar, Riyad ve Cidde-Suudi arabistan, Abu Dabi ve Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri ile İstanbul-Türkiye.

Havalimanlarından uçaklara binecek yolcular, yanlarına DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makineleri ve elektronik oyun cihazlarını alamayacakları yönünde duyuru yapıldı.

THY'den açıklama geldi

 

Konuyla ilgili THY'den yapılan açıklamada, "ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir" denildi.

Advert

Paylaş:
Advert