Ömrünü gurbette İslam'a adayan Hacı Murat Yarmadelen memleketi Kovancılar'da defnedildi

İslami hizmetleriyle öne çıkan ve geçtiğimiz gün Almanya'nın Köln şehrinde vefat eden Hacı Murat Yarmadelen, memleketi Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde defnedildi.

Ömrünü gurbette İslam'a adayan Hacı Murat Yarmadelen memleketi Kovancılar'da defnedildi

Advert

Yaklaşık bir aydır Almanya'nın Köln kentinde Covid-19 tedavisi gören Hacı Murat Yarmadelen 12 Temmuz günü vefat etti.

Almanya'dan Elazığ Havalimanı'na naaşı getirilen Yarmadelen, yakınlarının ve sevenlerinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninin ardından Kovancılar ilçesi Habap ( Ekinözü) köyünde defnedildi.


Hacı Murat Yarmadelen kimdir?

Hayatını İslam'a adayan Hacı Murat Yarmadelen 27 Ocak 1968 yılında Kovancılar ilçesi Habap köyünde dünyaya geldi. Gençlik yıllarında İslami yaşamı ile çevresinde örneklik teşkil eden Hacı Murat Yarmadelen, camiye gitmeyi ve orada ibadet etmeyi çok severdi. 80 darbesinde insanlar camilere gitmeye çekinirken, o tavizsiz bir şekilde camiye gider, kendisine yapılan baskılara aldırış etmezdi.


Başörtüsü zulmünün yaşandığı 1989 yıllarında Elazığ'da gösterilere katılmış ve en ön safta yer almıştı. Gözaltına alınan, türlü hakaret ve işkencelere maruz kalan Yarmadelen, 6 ay Erzincan Cezaevinde tutuklu kaldı.


80'lerin sonunda öğrenci olarak Avrupa'ya giden Hacı Murat Yarmadelen, tavizsiz İslami çizgisine orada da devam etti. Avrupa'ya gittiğinde bekar olan Yarmadelen İslami yaşamıyla kısa sürede Avrupalıları kendisine hayran bırakmıştı. Kendisinin şu sözü dostları arasında meşhur olmuştu: "Müslüman'ın bir yüzü vardır. Eğer Müslüman yüzü dışında başka yüzleri de kullanırsan o kadar insana yaranmak zorunda kalırsın. Buda senden izzeti alır ve her daim zillet ehli olursun."


Müslümanca davrandığı için Almanya'da iş dünyasında hızla büyümeye başladı. Dünyalık olarak o büyüdükçe, mütevaziliği artıyor, cömertliği kıtaları aşıyordu. Memleketi Kovancılar'da bizzat ev ev dolaşır fakirlere yardım edip onlarla hasbihal ederdi. Bunun yanında İslam coğrafyasının dört bir yanındaki fakir, muhtaç ve yetimlere yardımı asla ihmal etmezdi.


Evliliğinde 3 erkek çocuğu oldu. Onlara sürekli olarak dürüstlüğü tembihlerdi. Onların düzgün bir eğitim almaları için Türkiye'ye gönderdi ve eğitim almalarını sağladı.


Almanya'nın Köln şehrinde Fatih Camii Başkanlığını yapan  Hacı Murat Yarmadelen'e geçtiğimiz ay Coronavirus teşhisi kondu. Bir ay yoğun bakımda kalan Yarmadelen, 12 Temmuz günü vefat etti. (İLKHA)



Advert

Paylaş:
Advert