Alkole Hayır

Mahalleliden alkol tüketilen kafeterya önünde protesto

Alkole Hayır

Advert

Diyarbakır'da alkol tüketildiği belirtilen bir kafeterya önünde toplanan mahalleli, duruma tepki göstererek bu gibi yerlerin kapatılması gerektiğini söyledi.

 Mahalleliden alkol tüketilen kafeterya önünde protesto

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir sokakta bulunan ve alkol tüketildiği belirtilen kafeteryanın kapatılmasını isteyen mahalleli, sokağa çıkarak tepkisini gösterdi.

 

Peyas Mahallesi 499. sokakta 3 ay önce açıldığı belirtilen kafeteryada alkol tüketildiğini belirten mahalleli, yetkili mercilere dilekçe verdiklerini ifade ederek kafeteryanın kapatılmasını istedi.

 

Vatandaşların tepkisi üzerine olay yerine gelen polis, kafeteryada incelemelerde bulundu. Polis, işletmede alkol kullanıldığı ve ruhsatsız olduğunu belirleyerek, cezai işlem uyguladı.

 

Kafeteryanın mahallelerinin içerisinde bulunmasını istemediklerini ifade eden vatandaşlar, aile bireylerinin gece sokağa çıkamadığını belirttiler.

 

Mahalle sakinlerinden İsmet Othan, işletme sahiplerinin işyerini açmadan önce kendilerine ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatronun sahneleneceği ve kafeterya açacaklarını söylediklerini, fakat daha sonra işletmede alkol kullanıldığını ileri sürdü.

 

Mahallelinin rızası olmadan işyerinin açıldığını ifade eden Othan, "6 Aralık 2016 tarihinde buradaki işyeri sahipleri sokağımızda ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatronun sahneleneceği ve kafeterya türü bir yer açacaklarını söylediler. Site sakinlerinin muvafakatnamelerini almamışlardır. 3 ay geçmiş olmasına rağmen site sakinleri olarak işyeri sahipleriyle iletişim kuramamışız. Daha sonra iletişim kurmuş olmamıza rağmen bizi dinlememişlerdir. Burada saat 21.00'dan itibaren alkol vermeye başlıyorlar. 10-15 gündür açılış yapmışlar ve bundan dolayı site sahipleri rahatsız oluyor. Burası site girişi olduğu için bayanlar, annelerimiz ve bacılarımız geçiyor, haliyle bir rahatsızlık söz konusu. Site sahipleri de şimdi toplanmış bu işyerini kabul etmediklerini söylüyorlar." dedi.

 

"Gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz"

 

Mahalleli olarak tepkilerini dile getirdiklerini söyleyen Othan, "İslami açıdan alkol haramdır. Burası mahalle ve sokak arasıdır. Site sahiplerinin sürekli gelip geçtiği bir yer olduğu için alkole özenti de oluyor. Ona binaen kötü örnek oluyorlar. Buna demokratik bir şekilde tepkimizi göstermek için site sakinleri olarak bir araya gelmişiz ve gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Gereken yerlere resmi olarak başvurularımızı yapmışız. Bu saatten sonra bekleyeceğiz, kanuni prosedür neyse takipçisi olacağız." diye konuştu.

 

Mahalle arasında bu tür alkollü işletmelerin açılmasının yasak olduğunu aktaran Murat Demir ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Mahalle arasında böyle içkili bar tarzı yerlerin açılması yasak, fakat bu arkadaşlara bunları belirtmemize rağmen bizi bir türlü dinlemediler. Bize, 'Gerekli yerlere, mercilere başvurduk, siz de başvurun' tarzında tehditkâr davrandılar. Bize, 'İşte biz buraya milletvekili çağıracağız, açılışa gelecek. Galip Ensarioğlu'nu tanıyorum' gibi cümleler sarf ettiler, bu bizi gerçekten üzdü. Böyle bir yerin açılışına milletvekilinin geleceğini zannetmiyoruz."

 

Kafeteryada alkol tüketiminin yanı sıra fuhuş pazarlığının da yapıldığından şüphe duyduklarını belirten Demir, kafeteryanın kapatılması gerektiğini vurguladı.

 

Site sakinlerinden Ruken Yıldırım da bazı günler işletmeden sabaha kadar canlı müziğin çalındığını ve mahallelinin rahatsız olduğunu belirtti.

 

Yıldırım, "Site sakini olarak kesinlikle böyle bir şey istemiyoruz. Ben dershaneye gittiğimde ve geldiğimde buradan geçmek zorunda kalıyorum ve bu, beni rahatsız ediyor ve edecek.  Gerekirse her gün burada tepki amaçlı bekleyeceğiz. Burası aile ortamı. Bu işletmenin kapatılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Advert

Paylaş:
Advert