"Şehadet ümmetin yeniden dirilmesidir"

Bingöl’ün Genç ilçesinde “Şehit ve şehadet” konulu bir program düzenlendi.

Advert

 

Genç Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Hasan Şahin katıldı. Şahin konuşmasında, İslam şehitlerinin davaları uğrunda verdikleri mücadeleleri anlatarak, örnekler verdi.

Allah yolunda can verenlerin şehitlik mertebesine ulaştığını ifade eden Şahin, Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz “Allah yolunda ölenlere ölü demeyin” ayetini okuyarak, şehit ve şehadet kavramları üzerinde durdu.

Şahin, “Şehadet, şehitlik ve ya şüheda hepsi aynı anlamı ifade eder, hepsinde de asıl olan şahitliktir, tanıklıktır. Şehitler tanıktırlar yaşadıkları duruma tanıklık ederler, hem yaşadıkları yerlerde hem de âlemlerin Rabbinin huzurunda tanıklık ederler. Şehadet ümmetin yeniden dirilişinin ismidir şehadet dinin yeniden can bulması, Müslümanların kendine gelmesi, kuruyan tevhit ağacının yeniden can bulmasıdır.” dedi.

"Allah'tan başkasına ibadet etmeyin, hayatınız ancak Allah ile bütünleşirse anlam kazanır." diyen Şahin, “Eğer hayatınız Allah ile bütünleşmiyorsa, hayatınıza o ibadet dediğimiz kulluk anlayışı yerleşmiyorsa o zaman birileri buralara müdahale ediyor demektir. Biz âlemlerin Rabbine teslim olduk, onun dışında hiç bir güç bizi inandığımız dünya görüşünden ayıramaz. Biz İslam’ca yaşarız, İslam’ca ölürüz, işte şehitlerin tavrı budur.” şeklinde konuştu.

Müslümanların izzetli olduğuna dikkat çeken Şahin, “Müslüman köle ruhluluğu kabul etmez.  Müslüman zalimlerin, despotların, firavunların önünde boyun eğmez, onun boyun eğdiği tek güç tek otorite var oda Allah’tır. Eğer siz Allah’a teslim olmuşsanız özgürlüğünüz Allah’ın elindedir. Allah’ın dışında kimse sizin özgürlüğünüzü engelleyemez. Benim hakkımsa, İslam adına yaşamak, İslam adına hayat sürmek benim hakkımsa hiç kimse bu alana müdahale edemez.” İfadelerini kullandı

Sinevizyon ile devam eden program yapılan dua ile sona erdi. 

Advert

Paylaş: