Aydın Doğan'a zorla getirme kararı

Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı akaryakıt kaçakçılığı davasında Doğan'a zorla getirilme kararı verildi.

Aydın Doğan'a zorla getirme kararı

Advert

Petrol Ofisinde örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada, Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarıldı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, haklarında Petrol Ofisinde örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla dava açılan iş adamları Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanık yarğılandı. Mahkeme heyeti, Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı verdi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, İş adamları Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 8 yıl 6 aydan 24 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, iş kadını Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 45 sanığın "örgüte üye olmak", "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 7 yıl 6 aydan 21 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. (İLKHA) 

Advert

Paylaş: