Çığ tehlikesine rağmen karla mücadele devam ediyor

Bingöl'de etkili olan kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köy ve mezra yollarının açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çığ tehlikesine rağmen karla mücadele devam ediyor

Advert

Çığ tehlikesine rağmen karla mücadele devam ediyor

Bingöl'de etkili olan kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köy ve mezra yollarının açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bingöl'de yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarının açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yer yer çığ tehlikesine rağmen karla mücadele ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Bingöl'de kapanan 278 köy yolu ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, kar kalınlığının yaklaşık 3-4 metre olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleri, çığ tehlikelerine rağmen kapalı köy yollarını açmaya çalışıyor.

101 personelle kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, kapalı 278 köy yolundan 268'inin açıldığını, geriye kalan 10 köy yollunda ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kapanan köy yollarının açılması için karla mücadele çalışmalarını Bingöl merkeze bağlı Karer Bölgesi'nde takip eden Kayaokay, İl Özel İdaresi ekiplerinin; 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme aracı ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bingöl genelinde etkili olan kar yağışından sonra 278 tane köy yolumuz ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarımızın açılması için ekiplerimizle yaklaşık bir haftalık çalışmanın ardından 268 köy yolumuzu ulaşıma açtık.  10 köy yolumuzda da şu an çalışmalarımız devam ediyor. Şu an Bingöl'e bağlı Karer Bölgesi olarak tabir ettiğimiz yerdeyiz ve ekiplerimiz burada çalışıyor."

"Bugüne kadar kar yağışından dolayı yaklaşık 20 bin kilometrelik yol ağında kar çalışmasını ekiplerimizle yürüttük." diyen Kayaokay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekiplerimiz yer yer tipiden dolayı yaklaşık 3-4 metreye ulaşan karın olduğu yerlerde zorlukla ilerliyorlar. Ayrıca bu bölgede şu an bulunduğumuz bazı noktalarda çığ gelmiş. Çığ dolayısıyla ekipler çalışmalarını daha yavaş ve daha dikkatli yürütmeleri gerekiyor. Ekiplerimiz sık sık tehlikelerle karşılaşıp, zorlanıyor.  Ancak tüm sıkıntılara rağmen çalışmalarına devam ederek, yolu ulaşıma açmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda kalan yollarımızı da ulaşıma açarak vatandaşlarımızın ulaşımlarını rahatlatacağız."

"Karlıova’da kapalı köy yolu kalmadı"

Öte yandan yapılan çalışmalardan sonra Karlıova’da kapalı köy yolunun da kalmadığı belirtildi.

Karlıova'da yaşanan yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Özel İdare Ekipleri ilçeye bağlı köy yollarını açmak için yoğun çaba sarf ederek, kapanan köy yollarını tamamen ulaşıma açtı.

 

İlçeye bağlı tüm köy yollarının ulaşıma açıldığını söyleyen İl Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül, "İlçemizde son bir hafta boyunca etkili olan kar yağışında önceliği tipide mahsur kalanlara ve hastalara vererek vatandaşların mağduriyeti giderildi. Tüm köy yollarımız ulaşıma kapalıydı, özellikle yüksek kesimlerde üç metreyi aşan kar kalınlığı oldu.  Ekiplerimizin yoğun çabası ve gösterdiği fedakârlık ile ilçeye bağlı tüm köy yolları ulaşıma açılmıştır. Yoğun ve zorlu kış şartlarında çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi. (İLKHA)  

Advert

Paylaş:
Advert