HÜDA PAR'dan FETÖ'ya insanlık dersi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde doğum yapmak üzere gittiği hastanede FETÖ'den (Fetullahçı Terör Örgütü) gözaltına alınan kadına yapılan muameleye tepki göstererek, HÜDA PAR camiasına büyük zulümler yapan FETÖ'ye insanlık dersi verdi.

HÜDA PAR'dan FETÖ'ya insanlık dersi

Advert

HÜDA PAR'dan FETÖ'ya insanlık dersi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde doğum yapmak üzere gittiği hastanede FETÖ'den (Fetullahçı Terör Örgütü) gözaltına alınan kadına yapılan muameleye tepki göstererek, HÜDA PAR camiasına büyük zulümler yapan FETÖ'ye insanlık dersi verdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, partisinin Mersin teşkilatı tarafından düzenlenen halkla buluşma etkinliğinde yaptığı konuşmada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya polisi tarafından aranan Fadime G'nin, doğum yaptıktan 1 gün sonra gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Konuşmasında olayın gelişimiyle ilgili bilgi veren Yapıcıoğlu, "FETÖ denen örgütten hakkında arama kararı olduğu için polisin takibinde olan bir kadıncağız, doğum yapma zamanı yaklaştığından hastaneye müracaat etmiş. Kayıtlara girince polisler haberdar olmuş, gitmişler doğum yaptıktan bir gün sonra gözaltına almışlar. Kadının bir günlük bebeği var." bilgisini paylaştı.

"Zulüm düşmanımıza da yapılsa karşı çıkarız"

Yapılan muameleye tepki gösterdiklerini belirten Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: "Sırtına aldığı hırka benzeri bir şeyle, yanında muhtemelen bir yakını, kucağında bir günlük yavrucak ve yanındaki polisle (karakolun) merdivenleri çıktığını gördüğümde çok rahatsız oldum. Birileri şaşırıyor ve diyor ki; 'Şu FETÖ denen örgütten en fazla çeken insanlar olarak nasıl onlara sahip çıkıyorsunuz?' Biz de onlara diyoruz ki; 'Biz adalete sahip çıkıyoruz, biz hakka sahip çıkıyoruz, biz merhamete sahip çıkıyoruz. Adaletsizlik veya zulüm bizim düşmanımıza da yapılsa karşı çıkarız. Zira, bir topluluğa olan öfkemiz bizi adaletsizliğe sevk etmez. İnşallah biz adaletten ayrılmayacağız. Parti programımıza yazdık, bizim birinci öncelikli hedefimiz adaletin yeniden tesisidir. Yine şöyle yazdık, Adalet hiçbir şeye feda edilemez"

"Eşim ve yeni doğmuş çocuğum gözaltına alındı"

Fadime G'ye yapılan haksızlığa Twitter hesabı üzerinden tepki HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin ise, daha önce benzer bir zulmün kendi ailesine yapıldığını ilk defa kamuoyu ile paylaştı.

"Hangi suçtan dolayı olursa olsun doğumdan çıkmış bir bayanı gözaltına almak vicdanı, insanlığı, adaleti kine ve intikama kurban etmek" olduğuna vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti: "Yıl 2000. Eşim, yeni doğmuş çocuğum ile beraber gözaltına alınmıştı. İlk mahkemede tahliye edilinceye kadar üç ay cezaevinde kalmışlardı. O dönem bir kısım operasyonların arkasında FETÖ olsa da bugün FETÖ'den bir bayanın bu şekilde gözaltına alınmasını kınıyorum."

Olayın geçmişi

 

Önceki gün (29.01.2017) FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya polisi tarafından aranan Fadime G., öğle saatlerinde doğum yapmak için Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Hastanenin sistemine Fadime G.'nin bilgilerinin düşmesiyle harekete geçen Alanya Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Fadime G.'nin hastanede doğumunu bekledi. Doğumhaneden çıkmasıyla birlikte polis tarafından gözetim altında tutulan Fadime G., bir gün sonra hastaneden taburcu olmasıyla gözaltına alındı. Şüpheli Fadime G., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis tarafından 1 günlük bebeğiyle beraber adliyeye getirildi. Şüphelinin mahkemeye sevki sırasında ise bebek aile yakınları tarafından alındı. Şüpheli Fadime G.'nin çıkarıldığı mahkemede bir gün daha hastanede kalmasına karar verildi. 

Advert

Paylaş: