ABD ve İsrail, General Süleymani için anlaştı

ABD'nin, Tel Aviv yönetimiyle İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için anlaştığı belirtildi. Haber, İran'ın ABD ve İsrail destekli protestolara hedef olduğu bir dönemde yayınlandı.

ABD ve İsrail, General Süleymani için anlaştı

Advert

İsrail'in Haaretz gazetesi, İran'ın Ortadoğu operasyonlarını yürüten General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için ABD'nin İsrail'e yeşil ışık yaktığını bildiriyor.

Kuveyt gazetesi El Ceride'nin haberini sayfalarına taşıyan Haaretz, Washington ve Tel Aviv'in Süleymani'ye suikast için anlaşmaya vardığını yazdı. El Ceride, haberini İsrail'den güvenilir bir sözcüye dayandırıyor.

İsrail, üç yıl önce Süleymani'yi öldürmenin eşiğine gelmiş ancak başarısız olmuştu. Söz konusu girişim, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında planlanmıştı.

El Ceride, ayrıca İran'ın Suriye'deki iki numaralı ismi Muhammed Reza Felahzade'nin de İsrail hedefleri arasında yer aldığını aktarıyor.

Kuveyt gazetesinin haberi, zamanlama olarak da dikkat çekiyor. Haber, İran'ın günlerdir protestolara hedef olduğu bir dönemde yayınlandı.

İran, ortadoğuda gelinen noktada özellikle Suudi Arabistan'la girdiği bilek güreşini kazanmış görünüyor. (Kaynak: Milli Gazete)

Advert

Paylaş:
Advert