6-8 Ekim PKK'nin ABD adına yaptığı darbe girişimidir

​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "15 Temmuz nasıl ki Amerika adına FETÖ'nün Türkiye’ye yaptığı bir darbe girişimi ise 6-8 Ekim de PKK'nin ABD adına bölgedeki Kürdî ve İslamî camialara yapmış olduğu bir darbedir." dedi.

6-8 Ekim PKK'nin ABD adına yaptığı darbe girişimidir

Advert

6-8 Ekim 2014’te HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş’ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen HDP/PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz, HÜDA PAR Gençlik Kollarının düzenlendiği programla anıldı.

Siirt’in Kültür Merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledenlerin Nemrud'un çocukları olarak niteledi.

Anma programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin Yasin Börü ve arkadaşlarının Nemrudun çocukları tarafında nasıl vahşi bir şekilde katledildiğini anlattı.

Muharrem ayının idrak edildiğini hatırlatan Şahin, bu ayın Hz. Hüseyin'in ve yarenlerinin Kerbela'da yaşadığı facianın ayı olduğunu ifade etti.

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişinin Kürtler için 'kara bir leke' olduğunu belirten Şahin, "Çünkü Kürtler, bu coğrafyanın insanı, düşmanı evine sığındığı zaman düşmanına el kaldırmayacak mertlikte bir halktır. Kürtler, düşmanıyla karşılaştığı zaman eğer eşit şartlarda değilse düşmanına namertçe el uzatmayan bir topluluktur. Ama bu kominizim zihniyetini benimseyen zihniyet, bu ideolojiyi bir mikrop gibi Kürtlerin arasına sokan zihniyet Kürtlerin genlerini, mertliğini bozdu ve Kürt gençlerinin bir kısmını vahşileştirdi, canavarlaştırdı." dedi.

Bir kısım Kürt bilimcilerin, Kürtlerin tarihini Hz İbrahim’e kadar götürdüğünü ve onu da bir Kürt olarak nitelendirdiklerini aktaran Şahin, "Hz. İbrahim’e karşı o dönemde ilahlık taslayan Nemrut'un da Kürtlerden olduğunu söylüyorlar! ilginçtir Nemrut da  Kürtlerden Hz İbrahim de Kürtlerden. Nemrut öyle bir ateş yaktı ki Allah'ın peygamberi, 'halil'i olan Hz İbrahim’i ateşte yakmak istedi. Bu gün bu hadiselerle biraz tarihi bağlantıyı sağlarsak Nemrud'un çocuklarının 6-8 Ekim olaylarında İbrahim’in çocuklarını ateşte yakmak istedikleri hadiselerdir aynı zamanda." ifadelerini kullandı.

6-8 Ekim saldırıların Kurban Bayramında yaşandığını hatırlatan Şahin, "Bu olay Kurban Bayramı'nda yaşandı. Bu olay yeryüzünde kan dökmenin haram olduğu günlerdir, aylardır. Onlar öylelerinin kanını döktüler ki yeryüzünün en kutsal kanını döktüler. Mümin kanı döktüler, masum kanı döktüler. Bu kadar dinden uzak bu kadar dine düşman, bu kadar vahşi bir topluluğa dönüşteler." diye belirtti.

"Olayların arkasında ABD’nin, İsrail’in olduğunu görmek lazım"

Şahin, "Bazen batıda yaşadığımız bu süreçleri izah ederken Kureyş üzerinden izah ediyorum. Bunlar yabancı değil. Bizim aynı anne babadan kardeşlerimiz. Bir ailenin çocuğu o tarafta diğeri bu tarafta. Amca çocuğu o tarafta diğeri bu tarafta; yani kureyş misalidir bizim misalimiz. Hak ve batıl misalidir bizim misalimiz. O yüzden 6-8 Ekim olayları bir fotoğraf oldu; bölgenin fotoğrafını çekti. Bütün anlamayanların, kafası karışık olanların, kulağı tıkalı olanların gözünün içine soktu; işte bölgenin fotoğrafı budur. Zalim, mazlum, hak ve batıl budur. Bu olayların arkasında ABD’nin, İsrail’in olduğunu görmek lazım. 15 Temmuz nasıl ki Amerika adına FETÖ'nün Türkiye’ye yaptığı bir darbe girişimi ise 6-8 Ekim de PKK'nin ABD adına bölgedeki Kürdî ve İslamî camialara yapmış olduğu bir darbedir." şeklinde konuştu. (Murat Orhan- İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: