Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Palu’da

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Milletvekiki Ejder Açıkkapı Palu’ya ziyarette bulundular.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Palu’da

Advert

Vali Kaldırım ile Milletkili Açıkkapı 16.30 sıralarında Palu’ya geldiler. Palu Şehit Ömer Halis Demir Parkında vatandaşlarların sorunlarını dinlediler. Burada Palu Belediye başkanı valiye el sanatları ürünlerinden hediye etti. Yol üstündeki bazı esnafları ziyaret eden vali yanındaki heyetle birlikte Belediyeye ait bayanların yaptığı El Sanatları ve halı dokuma kurslarını ziyaret etti. Vali burada çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Heyet buradan Palu’nun kanaat önderlerinden Şeyh Zülküf Görür Efendiyi ziyaret ettiler. Bırada misafirlere Palu’nun meşhur Pıte(ufak)kavunundan ikram edildi. Dünya ve Türkiye gündeminin konuşulduğu ziyarette Zülküf Efendi Ümmetin içine düştüğü durumdan ve namazın öneminden bahsetti. Halk Eğitim Merkezinde Bayanların yaptığı el emeği göz nuru eserlerde yerinde incelendi. Vali Kaldırım ve heyet Palu’da Bayanların yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünlere hayran kaldı. Heyet Palu’nun manevi ve tarihi yerlerini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrılacaklar.

Vali Çetin Oktay Kaldırımla birlikte ziyarete Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Ticaret sanayi odası başkanı İdris Alan, Elazığ Emniyet Müdürü ve mülki amirlerde katıldı.

Advert

Paylaş:
Advert