Baydemir: Kilise yapmakla onur duyuyorum

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kilise ve Cemevi inşa eden HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Belediyecilik tüm inançlara hizmet etmekle yükümlüdür.

Baydemir: Kilise yapmakla onur duyuyorum

Advert

Bu bizim görevimizdir. Biz eğer cemevi inşa etmemiş olsaydık, laiklik ilkesi zarar görmüş olacaktı" dedi.

HDP  Şanlıurfa  Milletvekili  Osman Baydemir hakkında,  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında 'Görevi kötüye kullanma' suçu işlediği iddiasıyla geçen 23 Ocak 2017 tarihinde fezleke hazırlanıp,  Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, 17 Şubat 2012 tarihinde  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile  Kayapınar Mahallesi'nde bulunan Kültür Evi'nin 10 yıllığına bedelsiz olarak  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne tahsis edildiği ifade edildi. Tahsis işlemi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği arasında yapılan protokolün 8'inci maddesinin, Anayasa'nın 2'nci maddesine aykırı olması nedeniyle inceleme başlatıldığını belirten savcı, konuyu araştırmak üzere Mülkiye müfettişi görevlendirildiğini kaydetti.

"Kilise yapmakla onur duyuyorum"

Hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili konuşan Baydemir, "Biz eğer cemevi inşa etmemiş olsaydık, laiklik ilkesi zarar görmüş olacaktı. Eğer biz, Ehmedê Xanî Camisini, Surp Giragos Kilisesini de cemevini de belediye hizmetleri çerçevesinde yapmamış olsaydık laiklik ilkesi esas o zaman zarar görecekti. Ya da bir inanca yönelik bir yaklaşım laiklik ilkesini yok saymış olacaktı. Biz, bizim şehirlerimizde bir inanca mensup tek kişi dahi olsa ona hizmet götürmekle mükellef olduğumuzu ve bu sorumlulukla hareket edilmesi gerektiğini savunuyoruz. O nedenle ben cami, cemevi, kilise inşa etmekle büyük bir onur duyuyorum. Bu sadece benim değil, temsil ettiğim siyasi anlayışın bir öğretisidir. Ben cemevi konusunda altına imzamı atmış olduğum bütün protokollerin de arkasında olduğumu ve bununla da gurur duyduğumu belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı. (DHA / Evrensel)

Advert

Paylaş:
Advert