Kovancılar HÜDAPAR Esnaf Ziyareti Gerçekleştirdi

Kovancılar Hür Dava Partisi İlçe Başkanı Metin Suiçer ve beraberindeki heyet esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Kovancılar HÜDAPAR Esnaf Ziyareti Gerçekleştirdi

Advert

Kovancılar Hür Dava Partisi İlçe Başkanı Metin Suiçer ve beraberindeki heyet esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Kovancılar HÜDAPAR ilçe Başkanı Metin Suiçer ve beraberindeki heyet ilçe esnafını sorun sıkıntı ve taleplerini dinlemek için ziyaret gerçekleştirdi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen İlçe Başkanı Suiçer ve beraberindeki heyete ilçe esnafı memnun kaldı ve kendilerine teşekkür etti.

Sorunlarının başında ekonomik sıkıntı olduğunu ve yerel yönetimlerinde vurdum duymaz tavırları yüzünden birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdiler.

Ziyaretlerden memnun kaldığını dile getiren İlçe Başkanı Metin Suiçer  şu ifadelerde bulundu;

“Hür Dava Parti ilçe teşkilatı olarak esnaf ziyaretimizi gerçekleştirdik. Esnafımızın maddi sıkıntılarının olduğunu gözlemledik. Özellikle esnafın dert yandığı konulardan biri üniversiteyi bitiren çocuklarının işsiz kaldıklarını dile getirmeleri oldu.”dedi.

“Yatırımcılar memleketi terk ediyorlar”

 İlçenin 30 bin nüfuslu bir yer olmasına rağmen sanayinin olmaması konusunda esnafın şikayetlerini dinlediklerini belirten Başkan Suiçer sözlerine şöyle devam etti;

“İlçenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu hatta bu yüzden gençlerin iş bulmak için ilçe dışına çıkmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Ticaretle uğraşan iş adamlarımız ilçeyi terk etmeye başladığını, özellikle yatırımcılarımıza belediyenin yer tahsis etmemesi konusundaki şikayetleri dinledik. İşsiz kalan gençlerin uyuşturucuya müptela olduklarını ve memlekette cafelerin çoğaldığını bununda işsizliğin bir işareti olduğunu esnaf dile getirdi. Siftah yapamadan dükkanı kapattıklarını ve ticaretinde dönemediğinden esnaf şikayet etti.” dedi.

Tüm bu  sorunları not aldıklarını dile getiren Başkan Metin Suiçer sözlerinin devamında;

“ Özellikle ilçemizin alt yapı sorunu olduğunu gözlemledik. Yağmu yağdığı zaman zeminde bulunan esnafın dükkanını su basmakta ve bazı ara caddelerde çamurdan geçilememekte. Bu konuda bizlere rahatsızlıklarını illetiler bizlerde bu konuyu belediyeye ileteceğiz inşallah. Birde özellikle dışarıdan gelen yabancı yatırımcıya belediyenin yer sağlaması konusuna da belediyeye ileteceğiz. Çünkü esnafımızda bu konuda böylesi bir istek var. Birde gençlerimizin uyuşturucuya mübtela olan gençlerimizle ilgili konu. Bu konuda sadece belediye, kaymakamlık değil tüm stk`ların partilerin elini taşın altına koyması ve gençlerimize sahip çıkması bu uyuşturucu denen illetten kurtarma konusunda el ele vermesi gerekmektedir.” dedi.

İlçe Başkanı Metin Suiçer bu tür ziyaretlere devam edeceklerini belirtti.

Advert

Paylaş: