Demirtaş ile Yüksekdağ tutuklandı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ tutuklandı

Demirtaş ile Yüksekdağ tutuklandı

Advert

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ Diyarbakır 2’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gece evine düzenlenen baskında gözaltına alınırken HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Ankara’daki evinde düzenlenen baskın sonrası Diyarbakır’a getirilmişti.

Demirtaş ile Yüksekdağ, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Diyarbakır 2’nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Demirtaş ile Yüksekdağ’ın tutuklanmasına karar verildi.

Demirtaş’a yönelik suçlamalar arasında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunları uymamaya tahrik, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs etmek” yer alıyor.

Yüksekdağ yönelik suçlamalar ise şunları içeriyor: “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen  tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek.”  (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert