Palu YİBO Öğrencileri Bu Yılda mı Çamurlu Yolda Okula Gidecekler?

Palu Yatılı Bölge Okulu yolu yapılmayı bekliyor.

Palu YİBO Öğrencileri Bu Yılda mı Çamurlu Yolda Okula Gidecekler?

Advert

Palu ilçesi Esentepe Mahallesinde bulunan YİBO yolu çamurdan geçilmiyor. 500 öğrencinin okuduğu okulda, en küçük bir yağışta bile adeta çamur deryasına dönen okul yolu öğrencilere zor anlar yaşatıyor. Okul yolunun biran önce çamurdan bertaraf edilmesini isteyen Mahalle sakinleri ve öğrenciler, gidiş gelişlerde büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Okul yolunun çamur deryasına dönmesine tepki gösteren öğrenciler ve öğrenci velileri yetkilileri göreve çağırdılar.

Öğrenci velileri 500 m lik bir yol yapmak bu kadar zor mu?Şuanda Ağustos ayındayız çamur yok yerler kuru ancak yağıslarda her taraf çamur oluyor.

Mevsim şartları nedeniyle yağan yağmur sonucu çamura dönen okul yolunda yürümekte zorluk çeken öğrenciler çamur içinde kalıyor. Birçok öğrenci velisi; "Okul yolumuz çamur içinde. Çocuklarımız okula gidip gelirken çile çekiyor. Ayakkabılarının içine su doluyor, üzerleri çamur oluyor. 500 m’lik yolu asfalt ya da parke taşı yapılmasını istiyoruz. Yağışlar yokken ve okullar açılmamışken, Belediyemizden rica ediyoruz, çocuklarımızı bu çileden kurtarsınlar" şeklinde konuştular. 

 

 

Advert

Paylaş: