PALU’DA HAYAT RENKLENİYOR

Palu Belediyesi tarafından yapımına başlanılan sahil yolu projesi kapsamında Murat Nehrinde gezinti yapılması için satın aldığı kano ve botlar ilçeye geldi

PALU’DA HAYAT RENKLENİYOR

Advert

Palu Belediyesi Murat Nehri kenarında yapımına başlanılan Sahil Yolu düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında, Murat nehri kıyısı hem peyzaj güzelliği, hem sunacağı aktivite imkânlarıyla Palu’ya renk katacak. Burada yapılacak aktivitelerden birini de su sporları oluşturacak. Belediyenin bu kapsamada satın aldığı Bot ve  kanolar ilçeye getirildi.

 

KANOLAR YARIŞMALAR İÇİN DE KULLANILABİLECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Palu  Belediye Başkanı M.Sait DAĞOĞLU, “Murat Nehri kıyısında bir cazibe merkezi oluşturuyoruz. Çalışmalarımız adım adım ilerliyor. Nehrin kenarında sahil şeridinde yaptığımız peyzaj düzenlemeler, kentimize bambaşka bir renk katacak. Burada bazı aktiviteler de planlıyoruz. Bunlardan biri de su sporları. Bu amaçla satın aldığımız bot ve kanoları teslim aldık. Satın aldığımız kanolar ileride planladığımız yarışmalar için de kullanılabilecek niteliğe sahip bulunuyor. Meseleyi yalnızca eğlence değil, sportif yönüyle de ele alıyoruz. Suyla bu kadar iç içe olup da su sporu yapılmayan bir yerleşim birimi olamaz. Bu eksikliği gidermemiz gerekiyor. Bu çalışmalar biraz da bu amacı taşıyor. Sahil yolu Projesinin  tamamlanması ile birlikte şehrimizin turizm potansiyelini artıracak önemli bir kazanım olacak” dedi.

Advert

Paylaş:
Advert