IKBY sınır kapılarının yönetimi Bağdat'a geçecek

Irak Kürdistan Yönetimi’nin Türkiye ve İran'la olan sınır kapılarının kontrolünün merkezi yönetime teslim edileceği açıklandı.

IKBY sınır kapılarının yönetimi Bağdat'a geçecek

Advert

Uzun bir süredir tartışma konusu olan Irak Kürdistan Yönetimi’nin kontrolündeki, Türkiye ve İran ile olan sınır kapıları ile hava limanlarının Bağdat yönetimine devredileceği açıklandı.

Konuya ilişkin açıklama Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin danışmanı İhsan eş-Şammari'den geldi.

Şammari sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ve İran ile olan sınır kapılarıyla, hava limanlarının yönetimi için IKBY'nin de katkı vereceği yüksek komite kurulması kararı alındığı, söz konusu komitenin çalışma planı hazırladığını ve devir teslim için IKBY teknik komitesini beklediklerini aktardı.

İhsan eş-Şammari, "Irak Kürdistan Yönetimi’nin, krizin sonlandırılmasını ve anayasayı hakem olarak kabul etmesi üzerine, Türkiye ve İran ile olan sınır kapılarının teslim edilmesi ve sınır ve gümrük kapılarıyla havalimanlarının yönetimi için yüksek komite kurulması kararı alındı. Referandum mazide kaldı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan IKBY’deki eğitim ve sağlık alanlarında memur isimlerinin tespit edilmesi için ikinci bir komitenin kurulduğu, oradaki Su Kaynakları Bakanlığına bağlı memurların maaşlarının ödenmesi kararının alındığı kaydedildi. (İLKHA) 



 

Advert

Paylaş: