Kudüs oylamasında tehdit etmişti, şimdi BM bütçesinde kısıtlamaya gidiyor

BM'de geçen hafta yapılan Kudüs oylaması öncesi, aldığı karara karşı oy kullanacak ülkeleri "ekonomik yardımları kesmekle" tehdit eden ABD, BM bütçesinde kısıtlamaya gitme kararı aldı.

Kudüs oylamasında tehdit etmişti, şimdi BM bütçesinde kısıtlamaya gidiyor

Advert

BM’de alınan Kudüs kararından sonra harekete geçen ABD, BM fonunu 285 milyon dolar azaltma kararı aldı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, 2018-2019 mali yılında ABD'nin BM için ayırdığı fonu 285 milyon dolar azaltacağını bildirdi.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada kesintiyi, "doğru yönde atılmış büyük bir adım" olarak nitelendiren Haley, "BM'nin etkisizliği ve aşırı harcamaları bilinen bir durum. Bundan sonra Amerikan halkının cömertliğinin istismar edilmesine veya bunun kontrolsüz kalmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

ABD, BM'nin bütçesine halen en fazla katkıyı yapan ülke konumunda bulunuyor. BM'nin bundan sonraki ilk iki yıllık periyodu kapsayan 5,4 milyar dolarlık bütçesinin 3,3 milyar dolarını ABD karşılıyor.

BM'de geçen hafta yapılan Kudüs oylaması öncesi ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanımayı reddeden karar tasarısına destek verecek ülkeleri, yardımı kesmekle tehdit etmişti.

ABD Başkanı Trump "Yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar para alıyorlar, daha sonra bize karşı oy kullanıyorlar. Bu oyları izliyoruz. Bırakın bize karşı oy kullansınlar. Paramız bize kalır. Umurumuzda değil" demişti. (İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş:
Advert