Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)Gündem Değerlendirmesi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) bu haftaki gündem değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştı...

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)Gündem Değerlendirmesi

Advert

İşte Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)'nin kamuoyuyla paylaştığı gündem değerlendirmesi

İŞGAL REJİMİNİN HER GEÇEN GÜN ARTAN ZULÜMLERİ

Ulusal ve dini çıkarlarını kendisi için “mutlak hak” olarak gören siyonist işgalci, her türlü insani-dini-hukuki hakları pervasızca ve küstahça çiğnemeye devam etmekte, özellikle Filistinli Müslümanlara yönelik zulümlerini artırmaktadır. Ahlaki-insani hiçbir değeri tanımayan siyonizm, insanlık değerlerinin hayata hâkim kılınmasının ve dünya barışının da önündeki en büyük engeldir.

Her gün sistematik olarak sürdürdüğü zulüm ve katliamlar insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında değerlendirilmesi gereken işgal rejiminin Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nun beş daimi üyesi tarafından korunup kollanması, özellikle İslam ülkelerinin yöneticilerine çok şey anlatmalıdır.

siyonist rejim, yıllardır sürdürdüğü kazı çalışmalarına “Arkeolojik Kazı” kılıfı uydurarak Mescid-i Aksa'yı yıkımın eşiğine getirmiş ve üç bin yıldır hayalini kurduğu “Süleyman Tapınağı” ile Kudüs'ü ve Filistin'in tamamını Arz-ı Mev'ud'un ilk parçası olarak ilan etmeye odaklanmıştır.

Suriye meselesi başta olmak üzere kendi iç ihtilafları içinde mahpus ve çaresiz kalan İslam ülkeleri açısından en vahim hatalardan biri, bu öncelikli sorunu geri plana atması ve fazla dikkate almamasıdır.

İşgal zindanlarındaki yaklaşık 2 bin Filistinlinin  "siyonistin tahammül sınırlarını aşan keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine karşı” 17 Nisan'da başlattığı açlık grevi, İslam Dünyası'nda bile yeteri kadar gündem olamamıştır. Bu suskunluk ve çaresizlikten aldığı cesaret ve küstahlıkla her gün katliamlarına yenilerini ekleyen siyonist rejim, açlık grevindekilere destek ve yasa dışı yerleşim yerleri açmak suretiyle işgallere tepki için düzenlenen gösterilere silahla karşılık vermekte ve her gün masum insanları katletmektedir.

Bölgemizde yaşanan hiçbir gelişmenin siyonist rejimin bu şeytani planlarından bağımsız olmadığını bir kez daha hatırlatıyor ve HÜDA PAR olarak bütün Müslümanları aralarındaki çözemedikleri ihtilaflarını ertelemeye, seslerini ve mücadelelerini Mescid-i Aksa ve Kuds-ü Şerif etrafında yükseltmeye davet ediyoruz.

KATLEDİLEN VE ÇALINAN ÇOCUKLARIMIZ

Modern dünyanın, çıkarı her türlü değerin üzerinde tutan sakat anlayışı, yaşanan savaşların, haksızlık ve zulümlerin ana kaynağıdır. Merhametten uzak bu insanlık dışı anlayışın en büyük kurbanları maalesef savunmasız insanlar ve özellikle de çocuklar olmaktadır.

Tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar, çocuklar kıyıma uğramakta ve her türlü istismara maruz bırakılmaktadırlar. Savaşlarda katledilen, açlık ve salgın hastalıklarla ölümlerine seyirci kalınan çocukların yanı sıra, mülteci durumuna düşürülen çocuklardan, fuhuş, uyuşturucu ve organ mafyalarının ağına takılanların sayısı yüz binlerle ifade edilmektedir. Suriye'deki iç savaş, mülteci durumuna düşürülen; Yemen'deki iç savaş ise açlıktan ölen çocuklarla alakalı tabloyu net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Çeşitli İslam ülkelerine sığınan Suriyeli mülteci çocukların ağır şartlarda ve çok düşük ücretlerle çalıştırılması, bu ülkeler için bir utançtır. Bu tablodan çok daha vahimi ise Batı'da yaşanmaktadır. Almanya Federal Emniyet Teşkilatı, Suriye iç savaşından bu yana yanında bir yetişkin olmadan ülkeye giriş yapan çocuk sayısını yaklaşık 9 bin olarak duyurmuştur. Avrupa Polis Birliği EUROPOL ise son iki yıl içerisinde AB ülkelerinde 10 binin üzerinde göçmen çocuğun kaybolduğunu bildirmiştir. Fuhuş ve organ mafyaları ile bu devletlerin politik çıkarları için kullanılacak olan bu kayıp çocuklarımızın bütün vebali, gerekçesi ne olursa olsun sulh ve selamet yurdu olması gereken İslam beldelerinde savaş çıkmasına ve savaşın devam etmesine razı olan, bu savaşların durdurulması için gerekli çabayı göstermeyenlerin boynundadır.

HÜDA PAR olarak İslam ülkelerindeki iç sorunların ve İslam ülkeleri arasındaki hiçbir ihtilafın çözümü için silah kullanılmaması ve emperyalist ülkelerin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğine dair çağrımızı bir kez daha yineliyor, herkesi elindeki imkânlarını kullanarak topraklarımızda yanan ateşi söndürmeye davet ediyoruz.

DÜRÜMLÜ KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ

PKK'nin geçen yıl 12 Mayıs 2016 günü Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi de yaralanmıştı.

Ortaya çıktığı günden bu yana Kürt halkına kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen PKK, sorunların siyasal yollarla çözülmesinin ve Kürt halkının meşru taleplerinin karşılanmasının önündeki en büyük engellerden biri olmuştur.

Kürt halkı, dil ve kimlikle ilgili meşru insani taleplerine silah, kan ve gözyaşı bulaştırarak tekçi ve tektipçi statükonun bu talepleri terörle özdeşleştirmesine ve sorunu çözmek istememesine sebebiyet veren bu örgüte artık itibar etmemekte ve sorunlarının siyasal yollarla çözülmesini istemektedir.

Dürümlü başta olmak üzere onlarca katliamda hayatını kaybetmiş masum insanların hatırasına yönelik gösterilecek en büyük saygı, bu meselenin bir an önce siyasi alanda çözüme kavuşturularak iç ve dış mihrakların istismarından kurtarılması olacaktır.

Bu vesile ile katliamda hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

 

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ

Advert

Paylaş: