HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı Karamazı Kültür Şenlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı, kültür şenliklerinde yapılan gereksiz israf ve kültürümüze yabancı şarkı ve türkülerin seslendirmesini eleştirdi.

HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı Karamazı Kültür Şenlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

Advert

HÜDA PAR Kovancılar İlçe başkanı İsrafil Karamazı açıklamasında;

"30-31 Temmuz tarihleri arasında ilçemizde kültür şenliği düzenlendi. HÜDA PAR olarak kültür değerlerimizin tanıtılmasını önemsiyoruz. Ancak Şenlik için gereksiz harcamalar ve yol asfaltlama çalışmaları ile israfa gidilmiştir. Palu kavşağından İlhami Ertem Caddesine şenlik için asfalt yapılmış iki gün sonra tekrar sökülmüştür.  Kültür Şenliği için ne kadar harcama yapıldığı açıklanmamıştır. Ancak iddialara göre yüksek maliyetli bir harcama yapıldığı halk arasında konuşulmaktadır. Halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve maddi sorunlar devam ederken şenlikler için israf edilmesini doğru bulmuyoruz.
Ahlak ve kültürümüz ile bağdaşmayan şarkı ve türküler seslendirilmiştir. Kültürümüzden uzak eğlence sistemi barındıran şenlik esnasında kavga çıkmış ilçede gergin bir zaman dilimi yaşanmıştır. 


Öte taraftan ilçemizin kangren haline gelmiş anayolunun asfaltlanmasına ihtiyacı vardı. Anayolun yapımına başlanmasını değerli buluyoruz. Ancak Avrupa’dan gelen gurbetçilerimizin tatil sezonunda denk getirilmesi yanlış olmuş, esnafımızın tepkisini almıştır. İdare makamlarımız halkın ve esnafın ihtiyaçları öncelemeli,  israftan ve ilçenin kültürünü yanlış yansıtmaktan mutlak manada kaçınmalıdır." dedi.

Advert

Paylaş: