ELAZIĞ'DA İFSAD KOMİTELERİ İŞ BAŞINDA!

Fırat Üniversitesinde bir ilk yaşandı. ‘’Color Fest’’ yani katılımcıların birbirlerine renkli tozlar serpmesi ve gün boyunca o şekilde kalması. Bu rezil etkinlik, Elazığ’da yapıldı.

ELAZIĞ'DA İFSAD KOMİTELERİ İŞ BAŞINDA!

Advert

Öncelikle muhterem okuyucularımızdan ricamız, bu yazımızda herhangi bir ilmi/bilimsel/akademik üslup ve yaklaşım beklememelilerdir. Her ne kadar hakkında yazı yazacağımız ve eleştirceğimiz kurum bir akadaemik ünvanı olsa da bu yaptıkları resmen bir nesli ifsat etmektir. Zira yaşanan elim hadisenin rezaleti, bunların hiçbiri ile ilgili değildir. Tamamen gençliği manevi anlamda bir uçurumdan aşağı itmektir!

Fırat Üniversitesinde bir ilk yaşandı. ‘’Color Fest’’ yani katılımcıların birbirlerine renkli tozlar serpmesi ve gün boyunca o şekilde kalması. Bu rezil etkinlik, Elazığ’da yapıldı. Bir çok genç bunun için özel olarak bir ara getirildi, otobüsler tutuldu, büyük masraflar yapılıp sanatçılar tutuldu ve Sivrice ilçesine götürülüp her türlü çirkinliği aleni olarak yapmaları için adeta tüm imkanları seferber ettiler.

Rakıya özendiren şarkılar çalarak, adeta gençliği o rezil eyleme özendirmeye çalıştılar. Gece kulübleri, diskolar gibi alçakça emeller için açılan mekanları andıran dj’leri getirdiler. Gençleri kucak kucağa sıkıştırıp başlarından aşağı renkli boyalar dökmelerini istediler. VE en nihayetinde 5 binden fazla öğrenciyi, pavyona çevirdikleri festivale, yani bu utanç verici kepazeliğe ve çirkefliğe alet ettiler…

Peki kimdi bunu yapan, organize eden?

Hele ki, her dönemde dini değerlerine bağlı kalmış; ahlak, erdem ve manevi yönü ile ön plana çıkan Elazığ’da bu etkinlik neye hizmet etmek için yapıldı?

‘’Bilim Yuvası’’ olması gereken akademik kariyer mekanları olan üniversitelerde bu gibi ahlaksız etkinliklerin, ‘’Bilim/Teknik/Akademi/Beceri/Gelişim’’ ile ne bir ilgisi olabilir.

Aksine, bu tür festivallerin gençlerin eğitim süreçleri üzerinde olumsuz etkisi olduğu bile aşikardır. Nitekim nefsani arzulara yönlendirilmeye çalışılan gençlerden ne gibi bir akademik beceri beklenilebilir?

Evet, Fırat Üniversitesinin birçok bilinçli Müslüman genci, bu yaşanan hadiseyi Üniversitenin ‘’yüz karası’’ olarak ele almaktadır. İfsad komitelerinin bilinçli bir şekilde üniversite gençliğini ateşe sürüklemesi olarak değerlendirmektedirler. Bu kardeşlerimizin serzenişine bizde yakından tanık olduk. Şehrimizde bulunan birçok kardeşimiz, yaşanan rezaletten adeta utanç duymaktadır. VE en derin hisleri ile bunu kınamaktadırlar.

Şu noktaya da dikkat çekmek istiyoruz:

Bu rüsva-i festivali, güzel ve olumlu anlamda haber yapan ve dış basına servis eden haber sitelerini de kınıyoruz. Müslüman bilinçli halkımızın tüm değer yargıları ile çelişen gelişmeleri bir meziyetmiş gibi lanse eden basın mensuplarını, adil ve dürüst habercilik anlayışına sahip olmalarını diliyoruz.

VE diyoruz ki, bulunduğunuz şehrin sosyal yapısını bilmeden, inanç değerlerini anlamadan, değer yargılarını görmeden bu mesleği yapmanız hiçbir şekilde etik değildir!

Elazığ gibi dini/ahlaki/manevi değerlerine bağlı olan bir şehri bu tür rezillikler ile birleştirmeye çalışmayın!

Son olarak kamuoyuna duyuruyoruz:

ELAZIĞ BASIN, PALUNUN SESİ, KOVANCILAR AJANS olarak bu festivali kınıyoruz. Bir kez daha bu tür gayr-i ahlaki ve değerlerimizle örtüşmeyen etkinliklerin yapılmamasını diliyoruz!

Advert

Paylaş:
Advert