Oruçlu olarak ekmeğini ağaçtan çıkarıyor

Palu ilçesinde satın alınan kavak ağaçlarının, inşaat ve bahçe işlerinde kullanılması esnasında daha uzun ömürlü olması ve kurtlanmaması için kavak ağacı sahipleri işçi tutarak ücretle ağaçların kabuklarını soyduruyor.

Oruçlu olarak ekmeğini ağaçtan çıkarıyor

Advert

Elâzığ'ın Palu ilçesinde emekli olan ama aldığı maaş yetmeyince kavak ağaçlarının kabuklarını soyarak geçimini sağlayan Mehmet Aydemir, Ramazan ayında zorluk ve susuzluk çekse de Ramazan’ın birçok güzelliğinin olduğunu belirtti.


Bu işi yapanlardan biri de Mehmet Aydemir. 60 yaşında ve emekli olduğunu, bu mübarek ayda camide ibadetle meşgul olması gerekirken, emekli maaşının yetmemesi nedeniyle bu işle uğraştığını belirterek şunları dile getirdi:

“Eve katkı olması için kavak ağaçlarını soyuyorum. Bu oruçlu halimle sabah gelip akşama kadar bu işle uğraşıyorum. Bu kavak ağaçları köylerden kesilip getiriliyor. Biz soyuyoruz, hazırlıyoruz. Vatandaşlar gelip soyduğumuz ağaçları inşaat için, bahçe için satın alıp götürüyor. Ağacı soymamızın nedeni, soymazsak kurt düşer, tez kırılır. Soyulduğu zaman belli bir zaman bir şey olmaz. Bir de bu ağacı yerde yatırırsan tez çürür. Ama dik olduğu zaman belli birkaç sene bir şey olmaz. Kavak ağacının soyduğumuz kabuğunu eskiden götürüp yakıyorduk. Ama şu an doğalgaz geldiği için kimse kullanmıyor.” dedi.

Oruçlu olarak ekmeğini ağaçtan çıkarıyor

Oruçlu oldukları için zorlandıklarını belirten Aydemir, “Ramazan ayında güneşin önünde çalıştığımız için susuzluk, açlık var. Ama en çok beni etkileyen güneşin önünde çalıştığım için susuzluktur. Akşam artık yerinden kalkamıyorsun. Ramazan ayı bize her şeyi hatırlatıyor.  Fakir-fukarayı, yoksulluğu, aç kalanları, dışarıda kalan evsizleri hepsini hatırlatıyor.  İbadet ve taati… tüm güzel olan her şeyi hatırlatıyor.” dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: