Erbaş, Türkiye'nin hac kontenjanını açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2022 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara 37 bin 770 hacı adayının gideceğini açıkladı.

Erbaş, Türkiye'nin hac kontenjanını açıkladı

Advert

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2022 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek hacı adayı sayısını açıkladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Dünya Çizerler Birliği tarafından İstanbul'da düzenlenen "Çizgilerle Ramazan" sergisini açılışı için İstanbul’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının Türkiye’den 2022 yılında kutsal topraklara gidecek hac adayı kontenjanını açıkladığını söyledi.

Erbaş, kurada çıkmasına rağmen salgın nedeniyle hacı adaylarının iki yıldır beklediğini hatırlatarak, "Biraz önce ülkemizden 2022 yılı haccına gidecek olan hacı adaylarımızın kontenjanı belli oldu. İnşallah 2022 yılı haccına ülkemizden 37 bin 770 kardeşimiz gidecek. Bu müjdeyi sizler aracılığı ile hacca gitmek üzere hazırlanan kardeşlerimize ulaştırmak istiyorum. İnşallah yarın Bakanlıklar Arası Kurulumuz’la yapacağımız toplantıda detayları belirleyip milletimizle paylaşacağız." dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert