Kovancılar`da 26 yıldır yatalak olan gazinin ünvanı elinden alındı 500 bin TL ceza verildi

Kovancılar ilçesinde askerde olduğu dönemde geçirmiş olduğu bir kazada boyundan aşağı felçli olan gazinin, gazilik ünvanı alınıp 500 bin TL para cezası verilirken, gazilik ünvanı ile işe alınan oğlu işten çıkarıldı.

Kovancılar`da 26 yıldır yatalak olan gazinin  ünvanı elinden alındı 500 bin TL ceza verildi

Advert

Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde ikamet eden boyundan aşağı felçli olan gazinin, maaşının kesildiği, aldığı maaşları geri vermesi için 500 bin TL ceza verildiği, gazilik ünvanı nedeniyle işe alınan oğlunun işten çıkarıldığı ortaya çıktı.


1995 yılında askerde bir düşme sonucu boyundan aşağı felç olan İsa Doğan, 3 yıl önce bir hak olduğunu öğrendiği gazilik ünvanını almak için mahkemeye başvurdu.

İsa Doğan

Mahkeme sonucu gazilik ünvanını kazanan Doğan'ın oğlu da maliyede bu ünvanla işe alındı.

Ocak ayında maaşının yatmadığını gören Doğan, durumu araştırdığında gazilik ünvanının SGK`nın açtığı karşı dava ile iptal edildiğini ve kendisine ödenen maaşlarında faiziyle geri ödenmesi için 500 bin TL ceza kesildiği öğrenildi. Gazilik ünvanının elinden alınması nedeniyle oğlunun da işten atıldığını belirten yatalak baba, mağdur olduğunu söyledi.

Gazilik ünvanı elinden alınan adama 500 bin TL ceza verildi
Durumu hakkında bilgi veren Doğan, "1995 yılında asker gittim. 15 ay görevimi yaptım. Ondan sonra bir düşme sonucu boyundan aşağı felç kaldım. Beni hastaneye kaldırdılar. 7 ayda Haydarpaşa Askeri Hastanesinde kaldım. Ondan sonra hava değişimine geldim. Tekrar Ankara`ya gittim. 2-3 yıl boyunca bu şekilde hastaneleri dolaştım. Boyundan aşağı felciyim. Yüzde yüz raporum var. Gazilik ünvanını almak için 20 sene sonra dava açtım. Davayı kazandım. Bana gazilik ünvanını verdiler. 3 senedir maaş alıyorum. Ondan sonra maaşımı tekrar iptal ettiler. Karşı taraf olarak SGK bana dava açmış. Tabi bundan benim haberim yok. Baktım maaşım hesabıma yatmamış. Engel koymuşlar. Avukatı aradım. Avukat bana 'ben nasıl böyle bir şeyi kaçırırım. Karşı taraf davayı açmış davayı kazanmış. Benim bilgim yok. Bilgim olsa üst mahkemeye başvurur veya anayasa mahkemesine taşırım. Zaman geçtiği için taşıyamıyorum.' dedi. Mağdur kaldım. Şu anda SGK bana 500 milyar borç çıkarmış. Avukatın verdiği bilgiye göre, hastane girişleri, karşı tarafın tuttuğu avukat giderlerinin tamamı bana yüklenmiş, daha 1-1,5 trilyon civarına bir para cezası geleceği söyleniyor." dedi.

Bu cezayı ödeme imkanının olmadığını belirten Doğan, "15 ay askerliğimi yaptım. 3 ayım kalmış terhis olayım. Bir düşme sonucu boyundan aşağı felç kaldım. 15 dakika nöbete gidecektim, düştüm. Ondan sonra nöbete de gidemedim. Kaldırdılar hastaneye durum bu işte. Bu cezayı ödeme imkanım yok, neyle ödeyeceğim. Bir gelirim yok. Ben bunları ödeyemiyorum." dedi.

İsa Doğan

Bu da yetmezmiş gibi oğlunun da geri alınan gazilik ünvanı nedeniyle işten atıldığını söyleyen Doğan, "Bana verilen gazilik ünvanından dolayı çocuğum işe alındı. Zaten çocuğum okumuştu. Bir ataması gelmemişti. Benden dolayı ataması geldi. İşe başladı. Onu da bu mahkeme kararına istinaden Maliye'de veznede çalışırken işten aldılar." dedi.

Gazilik ünvanı elinden alınan adama 500 bin TL ceza verildi

"Ben hırsızlık yapmadım askerlik yaptım"

Yetkililere seslenen İsa Doğan, hakkının geri verilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"Şu an mağdurum ben. Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanı'na, Süleyman Soylu'ya sesleniyorum; tekrar maaşımı geri versinler. Bu bir haktır. Ben hırsızlık yapmamışım. Ben hakkımı aradım, hakkımı verdiler. Tekrar iptal ettiler. O zaman baştan vermeseydiler. Türkiye Cumhuriyeti'ne askerlik yapmaya gittim. Benim çocuğumun askerliği gelmiş. Devletimizin bana sahip çıkmasını istiyorum. Madem öyle hak etmemiştim bu gazilik ünvanını hiç vermeseydiler. Verdilerse karşı taraf SGK bana dava açmışsa, durdursaydı. Ben ne zaman dava sonuçlandıysa, o zaman bana maaş ödemesi yapsaydılar. Şu an bana 3 yıl maaş verdi ve tekrar faiziyle birlikte geri alıyor. Bu hak mıdır, hukuk mudur bilmiyorum. Ben merhamet istemiyorum. Ben kendi hakkımı istiyorum. Elini kolunu sallayanlar maaş alıyor. Benim gibi yatalak bir insanın maaşını kesiyorlar. Bu adalet değil bence." (İLKHA)

İsa Doğan


Gazilik ünvanı elinden alınan adama 500 bin TL ceza verildi


Gazilik ünvanı elinden alınan adama 500 bin TL ceza verildi

Advert

Paylaş: