Elazığ Müftülüğü İdlib’e 8 tır yardım gönderdi

Elazığ'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Biz kardeşiz İdlib’in yanındayız” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar 8 TIR'a yüklenerek, Suriye'nin İdlib şehrine uğurlandı.

Elazığ Müftülüğü İdlib’e 8 tır yardım gönderdi

Advert

Hayırseverler tarafından yatak, battaniye, gıda ve temizlik ürünleri gibi muhtelif malzemeler “Biz kardeşiz İdlib’in yanındayız” kampanyası kapsamında toplandı.

Tırlara yüklenen yardımlar için tören düzenlendi.

Törene Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman, İlçe Belediye Başkanları, Jandarma Alay Komutanı, Emniyet Müdürü, İlçe Müftülüleri, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an- Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, “Bugün takvimlerimiz 21. 02. 2022 pazartesi gününü gösteriyor. Mübarek üç aylar içerisindeyiz. Bu şehirde yaşayan insanlar olarak, tarihi bir âna şahitlik ediyoruz. Bizlere bu mutlu anı yaşatan Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Rabbim kampanyamıza destek veren Kadim şehir Mamüratül Aziz’den, Elazığ halkından ebeden razı olsun. Diyanet işleri başkanlığı ve TDV olarak Valimizin uhdesinde başlatmış olduğumuz “Biz kardeşiz idlib’in yanındayız” kampanyamızı Allah'ın izniyle başarıyla mutlu sona erdirdik. Cenab- ı Hak sizlerden razı olsun.” dedi

Elazığ Valisi Ömer Toraman ise yaptığı açıklamada, “Bizim inancımız, medeniyetimiz zor durumda olanlara yardım etmeyi, dayanışmayı emrediyor. Kaldı ki sınırlarımızın hemen ötesinde milyonlarca insan zor şartlarda, çadırlarda, barakalarda bu çetin kış mevsimini geçirmeye çalışıyor. Bugün de zor durumda olduğunu müşahede ettiğimiz İdlib’deki din kardeşlerimize yardım elini uzatmak için Elazığlılar kenetlendiler, bir araya geldiler. Bugün zor durumda olan kim varsa onun elinden tutmak bizim inancımızın gereğidir.” dedi.

Konuşmaların ardından yardımların yüklendiği tırlar Suriye'nin İdlib şehrine dualarla uğurlandı. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert