HÜDA PAR Palu İlçe Başkanlığı TOKİ Konutlarındaki Sorunlarla İlgili Açıklama Yaptı

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanlığı, yeni yapılan TOKİ Konutlarında yaşanan sorunları ve ağır hasarlı binaların yıkılmasında meydana gelen sıkıntıları dile getirdi.

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanlığı TOKİ Konutlarındaki Sorunlarla İlgili Açıklama Yaptı

Advert

24 Ocak 2020 depreminde etkilenen Palu ilçesinin, TOKİ tarafından yapılan konutların bir kısmı teslim edildiğini, konutların kura işlemi, ilçenin değerlerine uygun yapılmayan evler ve köyden ilçe merkezine göç etmek zorunda kalınması gibi birçok sorunu beraberinde getirdiğini dile getiren açıklamanın devamında;

"Hak sahibi olan vatandaşlarımız kura sonuçlarından razı değildir. Kültürümüze ve değerlerimize uygun yapılar inşa edilmemiştir. Köylerimizde hak sahibi olan vatandaşlarımız evlerinin yerine yapılmasını istemiş fakat toplu konut yapılması nedeniyle konutlar yerinde yapılmamıştır. Tarım ve hayvancılığın can damarı olan köylerimiz, maalesef terk ettirilmektedir.  

Halka teslim edilen TOKİ konutlarda ince işlikte ciddi anlamda sıkıntılar olduğu görülmüştür ve bu sıkıntılar giderilmemiş ve geciktirilmektedir. Ayrıca konutların iskân raporu teslim edilmediği için sanayi elektrik tüketim bedeli üzerinden fatura ödemektedirler. Bununla beraber iskân raporu olmadığı için sosyal yardımlaşma elektrik yardımından da faydalanamamaktadırlar.

Aylık olarak 120 ile 150 TL arası bina aidatı ödemelerine karşın gerekli hizmeti alınmadığı dile getiren hak sahibi aileler, bazı binaların asansörlerinin çalışmadığı halde bina aidatlarına gider olarak yansıtıldığını iddia etmektedir.

Ağır hasarlı olan evlerin yıkımı öncesi evlerde bulunan elektrik aboneleri EPSAŞ AKSA elektrik şirketi tarafından iptal edilmektedir. Vatandaş elektriğinin kesilmesine değil, aboneliğinin sorgusuz sualsiz iptal edilmesine itiraz etmektedir. Aynı yere bir inşaat yapmak istediğinde yeni abone çıkarmaya mecbur bırakılmaktadır. Elektrik şirketinin yapmış olduğu bu uygulamadan derhal vazgeçmeli ve abonesini talep eden hak sahibine iade etmelidir." denildi.

Advert

Paylaş:
Advert