Peygamber Sevdalıları halkı ‘Siyer Yarışması’na kayıt olmaya çağırdı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması’nın kayıtları devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları halkı ‘Siyer Yarışması’na kayıt olmaya çağırdı

Advert

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl ülke genelinde düzenlen ve yüzbinlerce kişinin katılım sağladığı Siyer Yarışması bu yıl 13 Şubat tarihinde yapılacak.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenleyeceği Siyer Yarışması öncesi yazılı bir açıklama yaptı.

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 31 Ocak tarihine kadar süreceği bildirilen açıklamada, yarışma başvurusunu henüz yapmamış olanların bir an önce kayıt yapmaları istendi.

Peygamber Sevdalıları halkı ‘Siyer Yarışması’na kayıt olmaya çağırdı
“Yarışmaya başvuru süresinin son haftasındayız”

“Andolsun ki Resûlullah sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir. (Ahzab,21)” ayet-i kerimeyle başlanılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Gayemiz; yukarıdaki ayetin gereği olarak, O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. Bu gaye ile topluma peygamber sevgisini aşılamak ve en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. O’nu tanıyanların daha iyi tanımasına, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmak amacıyla her yıl düzenlediğimiz ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ Siyer Yarışmasının başvuru sürecinin son haftasına girmiş bulunmaktayız.”

2022 Siyer Yarışması başvuru sürecinin 31 Ocak Pazartesi günü tamamlanacağı belirtilen açıklamada, “Halkımızdan beklentimiz bu son haftada; Allah'ın rol model ve numune olarak bize tanıttığı Fahri Kainatı anlamak, tanımak ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirerek O'nda hayat bulma gayreti içinde olmaktır. Bu minvalde O'nu tanımanın yolu da O'nu okumaktan ve bitmeyen bir gayretle öğrenmekten geçmektedir. 'Hayırda yarışın' hadisi şerifi düsturuyla yarışma başvurusunu henüz yapmamış bir arkadaşınızın başvurusunu yapmasına vesile olarak Fahri Kâinat olan Peygamber Efendimizin hayatının okunmasına yardımcı olup bu hayır yarışmasına ortak olmanızı beklemekteyiz.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Başvurular; http://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Âlemlerin sultanına, Habibi Zişana binler Salat ve Selam olsun. Ve dahi, O’nu okuyup hayatına anlam katanlara, O’nun rehberliğinde yolculuk yapma bahtiyarlığına erenlere selam olsun.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

Advert

Paylaş: