Kovancılar Müftülüğünü atanan Muhammed Said Okumuş görevine başladı

Yurtdışı görevi sebebiyle Kovancılar İlçe Müftülüğünden ayrılan Ahmet Bulut'un yerine Kovancılar İlçe Müftülüğüne atanan Muhammed Sait Okumuş görevine başladı.

Kovancılar Müftülüğünü atanan Muhammed Said Okumuş görevine başladı

Advert

En son Silopi İlçe Müftülüğünde görev yapan Müftü Okumuş, 1974 yılında Bingöl Genç İlçesi Yağızca köyünde dünyaya geldi. Çocukluk yılları köyde geçti, ilk ve orta okul eğitimini Genç Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda tamamladı.

1992’de Siirt İmam -Hatip Lisesini bitirdi. 2002 yılına kadar Siirt Tillo, Siirt Merkez ve Konya’da Arapça medrese eğitimini tamamladı. 2002 yılında Diyarbakır Eğil İlçesi Balım Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılında Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitim hakkını kazandı. Üç yıldan fazla süren bu eğitimini 2013 yılında tamamladı ve Gaziantep Merkez Cezaevi Vaizi olarak atandı. 5 Nisan 2017 yılında Diyarbakır Kocaköy ilçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

19 Ağustos 2019 tarihinde Şırnak/Silopi ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 26 Kasım 2021 tarihinde Kovancılar İlçe Müftülüğüne atanan Müftü Okumuş, 3 Ocak 2022 tarihinde görevine fiili olarak başladı. Müftü Okumuş, evli ve üç çocuk babasıdır. (İLKHA)

Advert

Paylaş: