Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Kızılcahamam’da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaretteki "Belediyeyi bize verin, çiftçiye elektriği bedava yapalım" sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yoğun elektrik kullandığı Hatay, Adana, Antalya’nın CHP’li belediyelerde olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakınız, daha İstanbul’u, Ankara’yı, Eskişehir’i saymıyorum bile. Yapın oralarda elektriği bedava, elinizi tutan mı var? Tabii burada önce çözülmesi gereken birkaç sorun var. İlk sorun, elektriğin belediyelerle ilgisinin olmaması. Ya ne alakası var? Ya bu terbiyesizliktir, terbiyesizlik. Elektriği belediyeler mi veriyor, ne alakası var? Elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı Enerji Bakanlığımızın gözetiminde, ilgili kamu kuruluşları ve özel sektör tarafından yapılıyor." diye konuştu.

İkinci sorunun da "belediyelerin böyle bir görevinin bulunmaması" olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Velev ki böyle olsa bile. Daha kendi şehirlerinin yolunu yapmaktan, çöpünü toplamaktan, suyunu akıtmaktan, kanalizasyon ve su giderlerinin altyapısını inşa etmekten aciz CHP’li belediyelerde bu işe sıra bile gelmez. Üçüncü sorun CHP Genel Başkanı’nın, nice namus sözü verdiği her konu gibi, bunu da arkasını dönünce inkâr edecek olmasıdır. Hatırlarsanız bu zat, 2019 seçimleri öncesinde CHP’nin kazandığı belediyelerden tek bir kişinin bile işinden çıkarılmayacağı, tek bir kişinin bile ekmeğinden edilmeyeceği konusunda namus sözü vermişti. Seçimden sonra sadece İstanbul’da 15 bin kişiyi ekmeğinden ettiler, hadi nerede namus? Namuslusun ya. Hadi önce sen namuslu isen bunun bir gereğini yap bakalım. Ne oldu? Bunun yerine de çoğu kim olduğu, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleri ile iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular. Bu tablo CHP Genel Başkanı’nın namusunun, kendi belediyesi tarafından ayaklar altına alındığının ifadesi değil de nedir?"

Küçük dokunuşlarla milletin gönlünü kazanabilmenin mümkün olduğu meselelerden birinin, sokak hayvanları konusu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başı boş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Şimdi buradan birinci derecede büyükşehirler olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak ve güvenli barınaklar kurarak, gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek, pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert